Ο ΛΕΟΝ

Ο Κολομβιανός αριστερός μπακ στο φιλικό με τη Νέα Ιωνία έδειξε ότι είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά διαθέτει κάποια καλά τεχνικά στοιχεία

Τρία ήταν τη βασικά στοιχεία του χθεσινού φιλικού ματς μεταξύ της Νέας Ιωνίας και της ΑΕΚ (0-3) στο γήπεδο του Αχαρναϊκού. Το ένα φυσικά ήταν η απόδοση του Λεόν, το άλλο η αγωνιστική ανωριμότητα που έδειξε για μια ακόμα φορά ο Ράμος και το τρίτο η επανεμφάνιση του Άλβες.

Το χθεσινό τεστ δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση κριτήριο για τον Ανγκούλο Λεόν που δοκιμάζεται στην ΑΕΚ. Ήταν φανερό ότι ο Κολομβιανός αριστερός μπακ είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, δείχνει όμως ότι διαθέτει κάποια καλά τεχνικά στοιχεία. Ήταν αλάνθαστος, αλλά δεν είχε πίεση από τους αντιπάλους. Έκανε σωστές μεταβιβάσεις, δεν έβγαλε πολλές σέντρες, όταν είχε την ευκαιρία ανέβηκε στην επίθεση και γενικά έδειξε όρεξη για να φανεί, αλλά ο αντίπαλος δεν ενδεικνυόταν για ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα ο Γιώργος Δώνης πρέπει να τον ξαναδεί, τόσο στις προπονήσεις όσο και σε κάποιο άλλο φιλικό αγώνα με αντίπαλο μεγαλύτερης δυναμικότητας.

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ

Στο 45΄ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Ζορμπάς έβγαλε σέντρα, ο Παυλής πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και σημείωσε το 0-1. Στο 53΄ η Ένωση πραγματοποίησε το 0-2, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Τζιμπούρ και σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 81΄ ο Ζορμπάς έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σημείωσε με σουτ το 0-3.

Η λήξη βρήκε πολλούς από τους 500 οπαδούς της ΑΕΚ που παρακολούθησαν το ματς, να μπαίνουν στο γήπεδο και να προσπαθούν να πάρουν τις φανέλες από τους παίκτες της ομάδας τους.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Λυκούρης, Κούρκουλας, Χρόνης, Αλεξόπουλος, Γκαϊδάς, Καράμπελας, Μαστρογιάννης, Βάσσιος, Νεοφώτιστος, Καδαλώρης, Μπαλάσκας.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Ράμος (35΄ Λαγός), Χουανφράν (66΄ Άλβες), Αλεξόπουλος, Λεόν, Ρίκκα, Ενσαλίβα, Ζορμπάς, Παυλής (46΄ Εντίνιο), Καφές, Μπερνς (46΄ Τζιμπούρ).

ΔΩΝΗΣ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Δώνης, απαντώντας στην ερώτηση για την κριτική που δέχεται, είπε: «Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, όταν όλα πάνε καλά δεν υπερενθουσιάζομαι, αλλά ούτε κι έρχεται η καταστροφή έπειτα από μια ήττα. Η καταστροφή έρχεται από εσάς τους δημοσιογράφους», τόνισε ο τεχνικός της Ένωσης και συνέχισε: «Είχαμε καλή απόδοση στο ντέρμπι και με την εικόνα που δώσατε την επόμενη ημέρα νιώσαμε λες και ήμασταν σε άλλο γήπεδο. Μέχρι το γκολ είχαμε την υπεροχή, μετά όμως χάσαμε την ψυχραιμία μας, κάναμε λάθη και χάσαμε το ματς στις λεπτομέρειες. Ήταν μόνο μια ήττα σε ένα ντέρμπι, τίποτα άλλο. Θα δουλέψουμε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι».

Για τον Ανγκούλο Λεόν ανέφερε: «Είναι ένα νέο παιδί με καλή τεχνική κατάρτιση, ήρεμος με την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν είναι ακόμα κατάλληλα προετοιμασμένος επειδή του λείπουν παιχνίδι και η προετοιμασία λόγω του ότι δεν είχε ομάδα. Θα τον δοκιμάσουμε κι άλλο, και θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του Ράμος, υπογράμμισε: «Πάνω απ΄ όλα πρέπει να υπάρχει διάθεση και σοβαρότητα, ειδικά από τα νέα παιδιά που διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα και όλοι πρέπει να πειθαρχούν. Όποιος δεν το κάνει, θα βλέπει τα ματς από την κερκίδα».

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ


ΡΑΜΟΣ

Κόκκινη κάρτα από τον Δώνη

Ο νεαρός Βραζιλιάνος φαίνεται ότι δεν βάζει μυαλό ό,τι και να του λένε, όσα μαθήματα και να του κάνει ο προπονητής του. Η συμπεριφορά του στο χθεσινό φιλικό εκνεύρισε τόσο πολύ τον Γιώργο Δώνη ώστε τον έβγαλε από το γήπεδο μόλις στο 35΄. Ήταν η περίπτωση που τρεις παίκτες της ΑΕΚ έφευγαν στην αντεπίθεση και ο Ράμος ήταν κάτοχος της μπάλας με αντίπαλους λιγότερους αμυντικούς. Ο Βραζιλιάνος αντί να δώσει την μπάλα σε έναν από τους συμπαίκτες του με νορμάλ τρόπο, προσπάθησε να μιμηθεί τον Ριβάλντο, περνώντας το ένα πόδι πίσω από το άλλο, και να κάνει πάσα με αυτό τον τρόπο. Αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να χαθεί και ο Δώνης έξαλλος τον έκανε αμέσως αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Λαγό, αφού πρώτα του τα έψαλλε για τα καλά. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το συγκεκριμένο κολπάκι ο Ράμος ήταν η δεύτερη φορά που προσπάθησε να το κάνει στο ματς. Φυσικά έκανε πάλι λάθος και ο Δώνης τον συγχώρεσε. Τη δεύτερη δεν του χαρίστηκε. Φαίνεται ότι όσες ευκαιρίες και να του δώσουν, ο νεαρός θα κάνει το δικό του. Και για τον λόγο αυτό κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί και μάλλον ήρθε η ώρα να δει κάποιους αγώνες από την εξέδρα, μήπως τον χτυπήσει ο καθαρός αέρας και καταλάβει σε ποια ομάδα παίζει.

ΑΛΒΕΣ

Η επιστροφή

Σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν η επανεμφάνιση του Μπρούνο Άλβες, τον οποίο κάλεσε ξαφνικά χθες το πρωί ο Δώνης να αγωνιστεί στο φιλικό. Ο Άλβες είχε χτυπήσει στις 30 Ιουλίου στο φιλικό με την Μπουσαρσπόρ κατά την προετοιμασία στην Αυστρία και χθες ήταν η πρώτη συμμετοχή του. Επέστρεψε δηλαδή ύστερα από 70 ημέρες σε αγώνα. Όπως ήταν φυσικό, ακόμα είναι βαρύς, έδειξε όμως ότι σύντομα θα μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στους αγώνες της.

ΖΟΡΜΠΑΣ

Χόρεψε… συρτάκι

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε αρχικά το ματς με 4-3-3, θέλοντας μ΄ αυτό τον τρόπο να δει σε τι κατάσταση είναι οι Ζορμπάς και Μπερνς, αλλά και να δώσει χώρο δράσης στον Λεόν. Ο Ζορμπάς πάντως ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ένωσης, η οποία είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το ματς. Στο 15΄ ο τεχνικός της Ένωσης άλλαξε και πάλι το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, με τον Ράμος να παίζει αριστερό χαφ και τον Ενσαλίβα στη θέση του δεξιού μπακ. Παρά την υπεροχή της, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα της Νέας Ιωνίας, αλλά ταυτόχρονα η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν μικρή και έτσι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.