ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ για το περιβάλλον αναπτύσσεται στη Ν.Δ. Όχι όμως για την αποτελεσματική προστασία του. Κορυφαίος κομματικός παράγων εμφανίζεται σκεπτικός και λέει κατ΄ ιδίαν ότι «αφήνουμε να “ανέβει” το θέμα του περιβάλλοντος, χωρίς να εξηγούμε στον κόσμο ότι όλες οι πολιτικές προστασίας του έχουν κόστος. Η περιβαλλοντική ευαισθησία επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, όταν δεν είναι και εις βάρος της ανάπτυξης. Το θέλουν αυτό πραγματικά οι πολίτες;».

ΔΕΝΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ όλα αυτά να ειπωθούν και δημόσια.

Γιώργος υπέρ Γιώργου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «οφ» μετά τη διυπουργική αποκρατικοποιήσεων για τον ΟΤΕ έκανε ο Γιώργος Αλογοσκούφης. «Ποια η γνώμη σας για τον Σουφλιά;», τον ρώτησαν. «Παιδιά, μη με ρωτάτε για τον Σουφλιά», είπε ο υπουργός Οικονομίας. «Είναι πολύ καλός υπουργός και Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος». Εντάξει, καταλάβαμε…

Γραμματείες

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ; Ποιος ανασχηματισμός; Ο μόνος ανασχηματισμός που ήταν να γίνει – και αφορούσε κάποιες αλλαγές προσώπων στις κομματικές γραμματείες της Ρηγίλλης- πάει τώρα για τέλος Μαΐου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δημιουργηθεί Γραμματεία Περιβάλλοντος.

Εκπαιδεύσεις

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ το παιχνίδι των καρεκλών μεταξύ Εξωτερικών, Οικονομίας και Εσωτερικών έχει προκαλέσει κάποιες ενδοκυβερνητικές συζητήσεις στα παρασκήνια. Δεν θα ονοματίσω τους υπουργούς σας αφήνω να τους μαντέψετε:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α: «Γιωργάκη, εκπαιδεύεσαι για το Εξωτερικών;». ΥΠΟΥΡΓΟΣ Β: «Ας λύσει πρώτα το Σκοπιανό η άλλη και ύστερα θα πάω…».

Καρέκλες

ΕΜΦΑΝΩΣ πειραχτήρι ο υπουργός Α, ρωτά έτερο συνάδελφό του για την πηγή της περί ανασχηματισμού διαρροής:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α: «Προκοπάκη,ποιος τα δίνει αυτά περί ανασχηματισμού;». ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ: «Κάποιος που θέλει να μου φάει την καρέκλα…».