Αισιοδοξία και έντονα χρώματα. Έτσι βλέπουν τη ζωή 12 νέοι, που τολμούν, δημιουργούν και παραμερίζουν τις νευρομυϊκές παθήσεις που τους ταλαιπωρούν, βουτώντας στον κόσμο της τέχνης. Το αποτέλεσμα ενός χρόνου εντατικής δουλειάς, γεμάτο θετικά μηνύματα- συνολικά 105 έργα- το παρουσιάζουν σε διήμερη έκθεση στον πολυχώρο Αθηναΐδα.

«Πρόκειται για νέους από 14 έως 35 ετών που αντιμετωπίζουν

ΙΝFΟ

Έκθεση των μελών του ΜDΑ Ελλάς στις 23 και 24 Νοεμβρίου στην Αθηναΐδα (Καστοριάς 34-36).

σοβαρές κινητικές δυσκολίες και με πολύ κόπο καταφέρνουν να ζωγραφίζουν, άλλοτε με το χέρι και άλλοτε με το στόμα», λέει στα «ΝΕΑ» η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δραστηριότητας που πραγματοποιείται από το ΜDΑ Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις), Μαρία Τσονιώτη. «Παρ΄ όλες τις δυσκολίες, όμως, είναι μια διέξοδος για τα παιδιά, όχι μόνο για να εκφραστούν, αλλά και για να βγουν από το σπίτι. Τα έργα τους διακρίνονται για τη θετική αντιμετώπιση της ζωής».

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφικής άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Μαριέλλας Κωνσταντινίδου και τη στήριξη της Αmita. Τα έσοδα από τα έργα των μελών του ΜDΑ θα διατεθούν στους ίδιους τους καλλιτέχνες, ενώ θα δημοπρατηθούν και δυο μεταξοτυπίες του Μιχάλη Μακρουλάκη- προσφορά του καλλιτέχνη.