ΤΕΤΟΙΟ προϋπολογισμό και τόσο μεγάλη αύξηση των φόρων δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν ούτε οι χειρότεροι αντίπαλοι της κυβέρνησης και του κ. Αλογοσκούφη.

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα επιτυγχάνει κάτι το μοναδικό: να αυξάνει τα έσοδα εις βάρος της τσέπης των φορολογουμένων και ταυτόχρονα να αφήνει χωρίς χρηματοδότηση κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα η υγεία όπου έχουν εξαγγελθεί χιλιάδες προσλήψεις ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να λειτουργήσει, τα σχετικά κονδύλια ωστόσο απλώς δεν προβλέπονται!

ΓΙΑ τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση επαίρεται ότι έχει συνεφέρει την οικονομία, ότι επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ότι μειώνει την ανεργία.

ΣΤΗΝ πραγματικότητα ακολουθεί μια πολύ απλή και επικίνδυνη συνταγή. Η αγορά κινείται με τα δανεικά που αυξάνονται με ρυθμούς ρεκόρ, ενώ το Δημόσιο προσπαθεί να καλύψει τα ελλείμματα με συνεχή αύξηση της φορολογίας.

Και επειδή το 2007 ήταν προεκλογικό έτος, ο λογαριασμός αρχίζει να πληρώνεται το 2008: πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ αύξηση της φορολογίας ή σε ποσοστό το πρωτοφανές 12,9%!

ΑΥΤΑ όμως είναι μόνο η πρώτη δόση. Γιατί βέβαια ο κ. Αλογοσκούφης είναι γνωστό ότι επιθυμεί και αύξηση του ΦΠΑ προκειμένου να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κ. Αλμούνια για τη μείωση του ελλείμματος.

ΠΡΙΝ από τις εκλογές του 2004 η Νέα Δημοκρατία υποσχόταν επανίδρυση του κράτους, περιορισμό της σπατάλης, θεσμικές αλλαγές και άνοδο της αποδοτικότητας ώστε να μειωθεί το κόστος του Δημοσίου. ΣΗΜΕΡΑ όλα αυτά ακούγονται μόνο ως ανέκδοτο. Η παλιά καλή συνταγή έχει κερδίσει κατά κράτος: φόροι, φόροι και πάλι φόροι!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από