Ένας Ελληνοαμερικανός κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο εξώφυλλο αμερικανικού περιοδικού τη χρονιά που πέρασε. Ο Τζον Μαυρουδής τιμήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού «Νew Υorker» στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ιδέα του ήταν να αποφύγει τις πάμπολλες φωτογραφίες που θυμίζουν τον τρόμο εκείνης της ημέρας και να ξαναφέρει στο προσκήνιο την ακροβασία του Φιλιπ Πετίτ, ο οποίος το 1974 περπάτησε πάνω σε τεντωμένο σχοινί που ένωνε τους Δίδυμους Πύργους.

Το αποτέλεσμα είναι ένας άνδρας που ακροβατεί σ΄ έναν κενό χώρο. Το εξώφυλλο συνεχίζεται και στο οπισθόφυλλο (πρώτη φορά στο «Νew Υorker») όπου είναι ζωγραφισμένη η πόλη της Νέας Υόρκης.

Η ιδέα Το βραβείο για την καλύτερη ιδέα εξωφύλλου απονεμήθηκε στο περιοδικό «Τime» για το τεύχος της 16ης Οκτωβρίου 2006. Εκεί απεικονίζονται τα οπίσθια ενός ελέφαντα (του ζώου που συμβολίζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα). Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει γνωστές οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή προς νεαρούς εργαζόμενους στο Κογκρέσο και οι προσπάθειες αξιωματούχων του κόμματος να καλυφθεί το σκάνδαλο. Οι ψηφοφόροι έστρεψαν και αυτοί τα νώτα τους στο κόμμα του Τζορτζ Μπους και έναν μήνα αργότερα οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Το βραβείο για εξώφυλλο μόδας κέρδισε το περιοδικό «Ηarper΄s Βazaar» του Φεβρουαρίου. Η Ντριού Μπάριμορ, φορώντας ένα φόρεμα της Καρολίνας Χερέρα, πόζαρε στην κορυφή του ουρανοξύστη του Ροκφέλερ Σέντερ με το Μανχάταν να απλώνεται στα πόδια της, υποδηλώνοντας τα νέα ύψη στα οποία έχει φθάσει η μόδα.