To ραδιόφωνο και οι εφημερίδες αποτελούν τα πιο αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, παρ΄ ότι οι πολίτες εκφράζουν γενική δυσαρέσκεια για τα ΜΜΕ τα τελευταία 4 χρόνια με την τηλεόραση να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κριτική. Η αντιμετώπιση του Ίντερνετ στη χώρα μας παραμένει σταθερή.

Παρά όμως την αξιολόγηση αυτή, όπως διαφαίνεται από πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Focus Βari, και παρ΄ ότι η τηλεόραση συγκεντρώνει τον χαμηλότερο βαθμό ικανοποίησης- μια και αποτελεί μέσο καθημερινής τριβής για το ευρύ κοινό- οι περισσότεροι πολίτες επιλέγουν την ΤV για να ενημερωθούν και μετά ακολουθούν οι εφημερίδες. Αντίστοιχα στον τομέα της ψυχαγωγίας τον πρώτο ρόλο αναλαμβάνει το ραδιόφωνο και ακολουθεί η τηλεόραση ενώ σημαντικό αποδεικνύεται για τις μικρές ηλικίες το Ίντερνετ. Στους τομείς αξιοπιστία, σοβαρότητα και επαγγελματισμός ξεχωρίζουν ως μέσα το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες ενώ τους αναγνωρίζεται επίσης εκσυγχρονισμός και βελτίωση.

Διαφοροποίηση για τις ηλικιακές ομάδες παρατηρείται στο ερώτημα «ποιο μέσο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη ζωή μας». Οι μέσες ηλικίες (25-44) και οι μικρές (13-24) αναφέρουν πρώτα το ραδιόφωνο ενώ οι μεγαλύτερες (45-70) την τηλεόραση. Οι ηλικίες 18-24 δηλώνουν ότι έχει αυξηθεί ο χρόνος ενασχόλησής τους με το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το Ίντερνετ ενώ αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στην τηλεόραση και τα περιοδικά. Οι ηλικίες άνω των 35 πάλι, δηλώνουν ότι αφιερώνουν σε όλα τα ΜΜΕ λιγότερο χρόνο.