Η νέα γενιά των εξωτερικών σκληρών δίσκων έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας.


Αν πριν από ένα εξάμηνο μάς ήταν δύσκολο να καλύψουμε τις αποθηκευτικές μας ανάγκες με τα προϊόντα που κυκλοφορούσαν στην αγορά, σήμερα πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τόσο αποθηκευτικό χώρο.

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι νέας γενιάς έχουν σπάσει το φράγμα του 1 Τerabyte με χαρακτηριστική ευκολία και στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα με χωρητικότητα που φτάνει ακόμα και το 1,5ΤΒ ή 2ΤΒ. Φυσικά, το κόστος του είναι αρκετά τσουχτερό για τον μέσο χρήστη, όχι όμως και απλησίαστο, ενώ οι τιμές πέφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μοντέλα με τιμή περί τα 350 ευρώ. Με μια πρόχειρη ματιά, μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερα από 20 μοντέλα στην κατηγορία αυτή με κύριους ανταγωνιστές την Ιomega, την Western Digital και την LaCie. Το nDigital έψαξε τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που κινούνται σε χωρητικότητα από1ΤΒ και άνω και σας παρουσιάζει 7 άκρως ανταγωνιστικά μοντέλα που καλύπτουν όλη την γκάμα σε δυνατότητες και τιμές.

Τip

Από τις επιλογές που υπάρχουν σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 1ΤΒ και άνω, προτιμήστε κάποια που να συνδέεται σε δίκτυο μέσω θύρας Εthernet. Θα σας λύσει τα χέρια αν θέλετε να κάνετε back up σε πολλές συσκευές.