ΤΕΡΜΑ! Αύριο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Μέλη και φίλοι ΠΑΣΟΚ θα πάνε, θα κάτσουν στην ουρά, θα ψηφίσουνε Παπανδρέου, Βενιζέλο ή Σκανδαλίδη και θα τελειώνουμε με αυτή τη σεμνή τελετή!

Εντάξει; Σαφές; Κατανοητόν; «Αντιλαβού» που λέγαμε μικροί; Τα ΄παμε! Τα ΄παμε και τα συνεννοηθήκαμε! Θα βγάλετε ποιον θα βγάλετε, θα αφήσετε ποιον θ΄ αφήσετε, αλλά να ξεμπερδεύουμε, ΟΚ; Τέρμα, ΟΚ; Πάπαλα, ΟΚ;

Άντε, γιατί και τα νεύρα μας δεν ζούνε κι ένδοξες στιγμές αυτή την εποχή! Όλο αυτόν τον καιρό, βαρκούλα κι αρμενίζουνε στα δέκα πέλαγα! Να το πω το πρωτότυπο; Θα το πω:

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Ποιος, παιδιά; Ένας θείος μας; Μια κολλητή του θείου μας χρυσοχέρα που κάνει και καλό σίδερο; Ένας γενικώς; Κανένας ειδικώς;

Η Ν.Δ. με την τερατώδη πλειοψηφία των 152 εδρών κυνηγάει τους βουλευτές της με την απόχη! Τους μετακινεί σαν ντιλίβερι με πίτσες σπέσιαλ:

Άμεση παράδοση από το σπίτι σας στον χώρο εργασίας. Μόλις βήξει βουλευτής, τρέχει η μισή κυβέρνηση με τα χαρτομάντιλα και τα ρινικά σπρέι. Σε λίγο από τον πανικό τους, θα πηγαίνει ο βουλευτής στην τουαλέτα του Κοινοβουλίου και θα μπαίνει μαζί του και ο Πρωθυπουργός- Θεέ μου σχώρα με!

Δεν κυβερνάνε αυτοί, παιδιά. Δεν κυβερνάνε τα άτομα, πώς να το κάνουμε τώρα: Κεφάλια μετράνε. Τόσο οριακά είναι τα πράγματα! Έτσι και πάει να ψηφιστεί το κατιτίς διά βοής, αν ΕΝΑΣ βουλευτής εκείνη τη στιγμή σκύψει να δέσει το κορδόνι του, πάει, έπεσε η κυβέρνηση. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που διαπιστώνω μια αντιπολίτευση ασορτί με την κυβέρνηση. Στις ίδιες γήινες ζεστές αποχρώσεις: δεν κυβερνάει η μεν, δεν αντιπολιτεύεται η δεν. Τρέχουν τώρα αυτοί από νομό σε νομό, έχουν κλείσει οι φωνές τους με όλο το πακετάκι να είναι εστιασμένο στις 11 Νοεμβρίου.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ «λογικό». Μεγάλο κόμμα είναι οι άνθρωποι, εκλογές έχουν, την καΐλα τους έχουν, μην είμαστε και πλεονέκτες.

Δεν είμαστε οι καψεροί! Δεν είμαστε! Γι΄ αυτό περιμένουμε υπομονετικά σχεδόν δυο μήνες τώρα. Γι΄ αυτό δίνουμε πίστωση χρόνου. Γι΄ αυτό ανεχόμαστε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βγαίνουν στα κανάλια και μόνο με το κυβερνητικό έργο να μην ασχολούνται.

Οι σπόντες, τα βέλη, οι σαΐτες, τα στιλέτα εκτοξεύονται εκατέρωθεν με ταχύτητα φωτός (ή σκότους). Κι αφού καταθάψουν την αντίπερα όχθη, μετά μας διαβεβαιώνουν πως- ό,τι και να γίνει- το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο!

Μπράβο, βρε! Ησύχασα τώρα! Τσάμπα την έσερνα την ανασφάλεια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μισούνται μεταξύ τους, όσο δεν μίσησαν ποτέ κανέναν, θα αγκαλιαστούν και θα τραγουδήσουν με μια φωνή, με μια καρδιά «θα σου κλείσω το στόμα με χίλια φιλιά κι ας πάν΄ στην ευχή τα παλιά».

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΛΕΩ. Να τελειώνουμε, παιδιά, να τελειώνουμε! Οι αντοχές μας ασθενείς έως βόρειες. Οι ανοχές μας ανύπαρκτες. Τα προβλήματα στοιβάζονται, οι αυθαιρεσίες μεγαλουργούν, τα πάντα ακριβαίνουν (εκτός από το ήθος), γίνεται το έλα να δεις και το κάτσε να ακούσεις! Του πηγαδιού τον πάτο δεν τον βλέπουμε απλά. Τον αγγίζουμε κιόλας.

Οπότε: Κύριοι, να συνεννοούμαστε. Στις 11 ψηφίζετε. Στις 12 σερβίρονται ποτά στο κυλικείον της περιφερείας σας: σαμπάνια για τον νικητή, κονιακάκι της παρηγοριάς για τους ηττημένους. Στις 13 κοιμάστε. Γιατί σας βλέπω εγώ, σέρνεστε. Το μάτι το άγρυπνο έχει φτάσει διόδια Αφιδνών. Ξεκουραστείτε μια μέρα, κοιμηθείτε μια νύχτα! («Σαν ξημερώσει θα τα πούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε»). Πάρτε μια ανάσα και μετά στρωθείτε στη δουλειά.

Βγείτε από τη διαβόητη εσωστρέφεια, σηκώστε τα μανίκια και κάντε αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο λαός.

Αντιπολίτευση, κύριοι! Αντιπολίτευση!

Καλή Κυριακή να ΄χετε! Όσοι θα την έχετε! Άντε βρε! Και στις χαρές μας οι ανύπαντρες!