Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβλημά σας, η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!) είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (με ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδρομική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80, 115 28 Αθήνα

Ο Κοκός και τα χαΐρια


Αγαπητή Φοίβη, Πώς και ξέφυγε ο Κοκός από τους δημοσιογράφους του Αρεταίειου Νοσοκομείου και δεν μάθαμε ότι επισκέφθηκε τον Χριστόδουλο; Να που η Διοικούσα Εκκλησία παραμένει πάντα αντιδραστική, δεξιά, βασιλική. Είναι άλλωστε οι ίδιοι που έριξαν το ανάθεμα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Αφού η Εκκλησία έχει αμύθητο πλούτο γιατί έπιασε τον Ραφηνάτο το χουβαρνταλίκι να δώσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και να αναλάβει τις δαπάνες παραμονής και μεταμόσχευσης ήπατος του κυρίου Χριστόδουλου και του εσμού των ρασοφόρων που θα τον συνοδεύσουν στο Μαϊάμι; Παρ΄ ότι κάποιος ανώνυμος επιχειρηματίας, θαυμαστής του, είχε γραφτεί ότι θα αναλάμβανε τα έξοδα. Γιατί να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός;

Εκτός αυτού και την παραμονή του Χριστόδουλου στο Παρίσι, που σκανδάλισε το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ανώνυμος πλούσιος θαυμαστής του την είχε πληρώσει. Συγκινήθηκε η ΔΟΥ στην οποία ταχυδρομεί τη δήλωσή του- αν κάνει, γιατί οι ρασοφόροι έχουν φορολογική carte blanche από την Δεξιά του Κυρίου- με τη δήλωση της δωρεάς του ανώνυμου θαυμαστή του που πλήρωσε τη διαμονή του στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου; Ο Μr Ηorsecap θέλει να πιάσει τους μεροκαματιάρηδες και αφήνει στο απυρόβλητο το παπαδαριό.

Πώς και δεν συγκινείται η πολιτεία για τα παιδάκια που έχουν δύσκολες ασθένειες και πηγαίνουν στο εξωτερικό με λεφτά που μαζεύονται από δωρεές τηλεθεατών και συγκινήθηκε με τον Χριστόδουλο; Το άρθρο 4 του Συντάγματος δεν αφορά τους μη προνομιούχους αλλά κάποιους άλλους…

Αχ, καημένε Αντώνη Τρίτση. Όταν πήγε να τα βάλει μαζί τους λύσσαξε το παπαδαριό και τρομοκρατήθηκε ο Αντρέας και τον θυσίασε. Το ωραίο είναι πάντως ότι ο Αντρέας προσέλαβε και εκκλησιαστικό σύμβουλο- δαπάναις της Ψωροκώσταινας- που ήτανε σύμβουλος του Σεραφείμ.

Τα ίδια έπαθε και ο Σημίτης ύστερα από τις υλακές και τα λάβαρα. Τους έδωσε από πάνω και πριμ παραγωγικότητας. Το ονόμασε επίδομα ειδικού λειτουργήματος.

Για τους ανέργους που θεωρούνται οι λεπροί της κοινωνίας δεν υπάρχουν λεφτά. Για το παπαδαριό υπάρχουν. Ενώ ο υπέργηρος Αυγουστίνος Καντιώτης έχει επανειλημμένα πει και γράψει στη «Σπίθα» να μην πληρώνονται οι κληρικοί από το Δημόσιο, δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός με πυγμή να τους πει: Έχετε αμύθητο πλούτο. Δεν χρειάζεσθε να επιβαρύνετε τη φτωχή πατρίδα με τους μισθούς σας.

Με τιμή, Νίκος Κασνακίδης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ανέργων Γράφετε εσείς προσευχούλες για το μακεδονικό όπως κάποιοι «άγιοι» του Βορρά, αγαπητέ Νίκο; Μαζεύετε ψήφους (απροκάλυπτα) για τη Δεξιά του Κυρίου; Κάνετε γαργάρα τις υπογραφές για τις ταυτότητες μόνο για τους «δικούς σας ανθρώπους»; Παίζετε παιχνιδάκια εξουσίας; Έχετε φράγκα ώστε με τον παρά σας να κάνετε και ό,τι θέλετε και την κυρά σας; (λέμε τώρα). Όχι. Άρα;

Οπιάζοντας τον λαό


Αγαπητή Φοίβη, Μέσα στην «καυτή» επικαιρότητα που δημιούργησε η «νέα διακυβέρνηση» νομίζω ότι δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η δροσερή νότα που μας προσφέρει η κρατική τηλεόραση, ΕΡΤ και ΝΕΤ (πρώην ΥΕΝΕΔ): Αναμεταδόσεις αγώνων προετοιμασίας των «μεγάλων» ομάδων μας από την Μεσευρώπη! Δεν ξέρω για την οικονομική ευρωστία των μεταδόσεων αυτών (ζηλεύω πάντως το πλήθος των ειδικών που κατασκήνωσαν στα δροσερά λιβάδια- τσάμπα διακοπές κ.λπ.), αλλά απ΄ ό,τι γνωρίζω αυτού του είδους οι μεταδόσεις πρέπει να είναι παγκόσμια τηλεοπτική «πατέντα» της «νέας διακυβέρνησης», η οποία όσο περνάει ο καιρός συγκλίνει ταχύτατα σε πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και το ποδόσφαιρο, με γνωστές διαδικασίες που ίσχυαν προ 35ετίας (ο νοών νοείτω).

Με εκτίμηση, Περικλής Παπαδόπουλος Ξεχάσατε την «εθνική υπόθεση» της Γιουροβίζιον, που υπήρξε μία από τις εκπληκτικές εκ-πολιτιστικές (ναι, έτσι την θεωρούσαν οι μεγαλοεγκέφαλοι της Αγίας Παρασκευής) επιτυχίες της «νέας διακυβέρνησης», πέρα από τα πανηγυράκια του «Εuro», αγαπητέ Περικλή. Η προσφορά στον λαό- με ευγενική χορηγία του οποίου γίνονται όλα αυτά- είναι χρυσοπληρωμένο κλωτσοσκούφι και χρυσοποίκιλτα ακριβοπληρωμένα ξελαρυγγίσματα σουξεδοαοιδών. Κάτι σαν όπιο του λαού δεν ακούγεται αυτό; (ε, σύντροφε Κάρολε;).

Προβατάκια, κατσικούλες και λοιπά ζώα


Τι ζήτησαν οι άνθρωποι;

Ένα κοπαδάκι κατσικούλες. Να μπαίνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στην αρχή της παράστασης «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν για το Εθνικό Θέατρο. Και για να μην υπάρχει ούτε υπόνοια ζημιάς από τις οπλές να στρώσουν και την ορχήστρα με άχυρο, για να ροβολάει η Ηλέκτρα.

Όοοοοοχι, είπε ο υπεύθυνος του χώρου.

Μην τολμήσετε καν να το προτείνετε στους «σοφούς» της Αρχαιολογίας, γραμματείς και φαρισαίους.

Μήπως προβατάκια, που έχουν πιο μαλακές οπλίτσες;- ρώτησαν.

Όοοοοχι, η απάντηση.

Μα τόσοι και τόσοι έβαλαν ζώα στην Επίδαυρο, είπαν- και με το δίκιο τους. Με κοτζάμ λευκό άτι μπήκε ο Πενθέας (ντυμένος γυναίκα) του Ματίας Λάνγκχοφ στις πολυσυζητημένες (με την κακή έννοια) «Βάκχες». Και το ΄καναν το διάβημα. Όοοοοχι, απάντησαν οι «σοφοί».

Κάποτε βέβαια τα όχι γίνονται ναι από τον υπουργό. Είχε απορριφθεί ο γερανός της «Μήδειας» του Στάιν, αλλά με υπουργική παρέμβαση επιτράπηκε. Αλλά ποιος τολμάει να το ζητήσει. Δεν θέλουν, λένε (απειλητικά), «φασαρίες» οι γραμματείς και φαρισαίοι. Οπότε ας μείνει η Επίδαυρος με το άχυρο. Έτσι, ανεξήγητα.

Διότι πρόβατα γιόκ! Δεν θέλουν «φασαρίες» οι αρχοντάδες μας…

Φοίβη