«Θέλω να κάνω ταινίες που είναι διαφορετικές, αυθεντικές, που να σου δίνουν το έναυσμα να τις συζητήσεις έπειτα από μερικές ώρες. Θέλω να φεύγει ο θεατής από την αίθουσα και να λέει πως η ταινία που είδε, τον έκανε έστω και λίγο καλύτερο, πως ποτέ δεν θα είναι πλέον ο ίδιος», λέει ο Τζιμ Κάρεϊ.

Θα τα καταφέρει άραγε με τη νέα του ταινία «Τhe Νumber 23» που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες; Ο 45χρονος πρωταγωνιστής της «Μάσκας» και του «Τruman Show» πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ανθρώπου που παθαίνει εμμονή με τον αριθμό 23 και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως πολλές απαντήσεις για την ανθρωπότητα κρύβονται κάτω από τα δύο αυτά ψηφία. Η επιμονή του να γυρίσει τη συγκεκριμένη ταινία (σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ) ίσως έχει να κάνει και με τις δικές του εμμονές, που δεν περιορίζονται σε δύο αριθμητικά ψηφία.

«Περνάω περιόδους στη ζωή μου, που δεν σταματάω να ακούω διαλόγους μέσα στο κεφάλι μου. Είναι ένα είδος τρέλας όταν δεν μπορείς να το ελέγξεις», λέει ο Τζιμ Κάρεϊ και διευκρινίζει πως κρατά αποστάσεις από τη σαϊεντολογία παρά το γεγονός ότι φήμες (που φούντωναν λόγω της κολλητής παρέας της συντρόφου του Τζένι ΜακΚάρθι με τον Τομ Κρουζ) τον ήθελαν μέλος της οργάνωσης. «Δεν νομίζω πως θα γίνω ποτέ μέλος μιας οργάνωσης, διότι οι οργανώσεις διαφθείρουν». Ωστόσο, δεν αποστασιοποιείται και από τις αρχές της σαϊεντολογίας. «Πιστεύω πως ο άνθρωπος φτιάχνει μόνος του την τύχη του, πως είναι υπεύθυνος για τη ζωή του.

Γνωρίζω ανθρώπους που ανήκουν στην σαϊεντολογία και είναι καλοί, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι ελεγχόμενο».

Τι περιμένει πλέον από τη ζωή του, ο δύο φορές παντρεμένος και μία αρραβωνιασμένος (με τη Ρενέ Ζελβέγκερ) Τζιμ Κάρεϊ, που από απένταρος- όπως λέει πως ήταν κάποτε- βρίσκεται σήμερα να κατέχει ιδιωτικό τζετ και ένα ράντσο 1,62 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Καναδά.

«Ειλικρινά εκείνο που θέλω τώρα είναι να έχω πνευματική ευτυχία και γι΄ αυτό και έχω στραφεί και σε άλλα πράγματα πέρα από τη δουλειά μου. Κάνω σκέιτ στον πάγο, παίζω χόκεϊ, ζωγραφίζω και γράφω ένα βιβλίο με τις σκέψεις μου πάνω σε όλα τα θέματα υπό τον τίτλο «Βe ready to be ok»».