ΠΡΩΙΠΡΩΙ, πριν από τις δέκα, συνέλαβα χθες τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο να πίνουν καφέ στη «Βιβλιοθήκη». Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώνται. Σε κάποιον που τους είχε πετύχει μια άλλη φορά και εξέφρασε κάτι μεταξύ εκπλήξεως και ανησυχίας, ο ετοιμόλογος Βενιζέλος είχε πει: «Πού θες να πάμε; Σε γκαρσονιέρα;». Οπότε ο Λοβέρδος πρόσθεσε:

«Μήπως να πάμε σινεμά να κάτσουμε δίπλα δίπλα και να μιλάμε παράλληλα;».

ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι ειπώθηκε, διότι είμαι ευγενής και δεν ωτακουστώ. Γνωρίζω όμως ότι τον λογαριασμό πλήρωσε, ύστερα από αρκετή συζήτηση ο Λοβέρδος, με τη δικαιολογία ότι σερβιρίστηκε πρωινό, αφού δεν πρόλαβε να φάει σπίτι του. Ως πρωινό, ο Ανδρέας αντιλαμβάνεται το να παραγγέλνει πέραν όλων των άλλων και μέλι το οποίο προσθέτει παντού- ακόμη και στη ράχη ενός κλαμπ σάντουιτς με μαγιονέζα.

Οδοντιατρική καρέκλα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ η χθεσινή ήταν μια μεγάλη μέρα. Μετά τον πρωινό καφέ με τον Βενιζέλο πήγε στο Κοινοβουλευτικό όπου αρπάχτηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το άρθρο 16 του Συντάγματος. Μετά πήγε στο κλειστό γήπεδο Καλλιθέας, όπου έπαιξε μπάσκετ- θέση «2», δηλαδή σούτινγκ γκαρντ- με την ομάδα των βουλευτών κόντρα στους υπαλλήλους της Βουλής. Το απόγευμα τον βρήκα στον οδοντίατρο. Μετά πήγε στο σοσιαλδημοκρατικό ριάλιτι σόου Κώστα Σημίτη- Γκόραν Πέρσον – και μετά στη Βουλή.