Από το βιβλίο Roger Verge/ «Vegetables in the French Style» ● Για 4-6 μερίδες ● 1 κιλά καρότα, καθαρισμένα 2 κ.τ.σ. βούτυρο 1 κ.τ.γ. ζάχαρη Αλάτι Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού 1 1/2 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος 1 μικρό ματσάκι σιμπουλέ (τσάιβς), ψιλοκομμένα 1 . Κόβουμε τα καρότα σαν σπίρτα.

2. Τα μεταφέρουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, λίγο μοσχοκάρυδο και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λίγο νερό.

3. Όταν τα καρότα γίνουν τρυφερά, δυναμώνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί όλο το υγρό στην κατσαρόλα. Αυτό χρειάζεται 5-10 λεπτά.

4. Ρίχνουμε τον χυμό και βράζουμε. Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για ένα λεπτό, ίσα ίσα για να αποκτήσουν μια γυαλιστερή εμφάνιση (γλασάρισμα) τα καρότα.

5. Σερβίρουμε αμέσως σε μια πιατέλα, αφού τα γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα τσάιβς.