«Θέλω να συνεχίσω να κάνω νέα έργα που προσφέρουν απόλαυση στον κόσμο και τους βοηθούν να αποκτήσουν την εμπειρία νέων και διεγερτικών για το πνεύμα πραγμάτων», λέει ο Μάθιου Μπορν.

«Επίσης, θέλω να βάζω νέες προκλήσεις στον εαυτό μου για να βελτιώνω τη δουλειά μου. Να βρίσκω και να αφηγούμαι νέες ιστορίες και να περνάω καλά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τύπος που μου αρέσει να βγάζω συνθήματα και να υπαγορεύω στον κόσμο πώς πρέπει να νιώθει».

Φαντασμαγορικά θεάματα και υπερπαραγωγές. Προτιμάτε να εκφράζεστε σε μεγάλη κλίμακα έργου;

«Ναι και όχι. Θεωρώ ότι είμαι σόουμαν. Λατρεύω τα μεγάλα θεάματα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης και σύνθετης παραγωγής να ενώνονται και να δημιουργούν ένα φανταστικό σύνολο. Εκτιμώ επίσης την απλότητα που υπάρχει στη δουλειά μικρότερων παραγωγών. Όπως για παράδειγμα το «Έργο χωρίς λέξεις», ένα πρωτότυπο έργο που έκανα για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Αυτή η δουλειά μου έδωσε μεγάλη απόλαυση και με βάζει στη σκέψη στο μέλλον, ίσως, να ασχοληθώ με μικρότερα πειραματικά θεάματα ή να συνεχίσω με τα μεγάλα, δημοφιλή σόου».