«O καλλιτέχνης της πείνας» είναι ο άνθρωπος του Κάφκα που από το ξεκίνημά του βρίσκεται πάνω στη σκηνή. Η σκηνή είναι του θεάτρου «Κορύβαντες» (Μυλλέρου 78, Μεταξουργείο, τηλ. 21 0-971 8.590), όπου ο Ανδρέας Θεοχάρης έκανε τη δραματουργική σύνθεση, τη σκηνογραφία, τη σκηνοθεσία- σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Φελούζη- και παίζει μαζί με τους: Κλαίρη Γιαννικάκη, Γ ιάννη Κοντό, Μαρίνο Μαρούλη και Κώστα Ζήκο.

* Η ομάδα Νάμα παρουσιάζει στο «Βlack Βox», τηδεύτερη σκηνή του θεάτρου «Επί Κολωνώ», τρία αμερικανικά μονόπρακτα με γενικό τίτλο «Το άλλο μου μισό» και κοινό θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων. Τα μονόπρακτα είναι: «Κανείς δεν είναι τέλειος» (κωμικό δράμα) του Φρέντερικ Στρόπελ, «Οι πόνοι της γέννας» (κωμωδία) και «Σε ένα λεπτό» (κωμικό δράμα) της Μισέλ Παλέρμο. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Άντονι Μπερκ, σκηνικά και κοστούμια της Λαμπρινής Καρδαρά και τους ρόλους παίζουν οι Πέπυ Μοσχοβάκου και ο σκηνοθέτης.

* Στην Κόκκινη Σκηνή του «Θεάτρου της Ημέ-ρας» (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, τηλ. 21 0-6929.090) παίζονται οι «Χρωματιστές γυναίκες» του Βασίλη Ζιώγα. Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ανδρομάχης Μποτζολή. Τις δύο γυναίκες ερμηνεύουν η Ευγενία Πανταζόγλου και η Δέσποινα Παπαδοπούλου.

* Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρα-κλείου Αττικής , που είναι ένας από τους αξιόπιστους ερασιτεχνικούς θιάσους, παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Β. Ηπείρου και Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 21 0-279 1 .395) το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Η προξενήτρα».

ΙΝFΟ

«Ο καλλιτέχνης της πείνας» παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου «Κορύβαντες» (Μυλλέρου 78, Μεταξουργείο, τηλ. 21 0-971 8.590).