ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ και ευτράπελα είχε η χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ. Μόλις η κουβέντα έφθασε στο ποιος θα πληρώσει τα 110 εκατομμύρια ευρώ στις συμβασιούχους καθαρίστριες των σχολείων που μονιμοποιήθηκαν, φαίνεται πως «έπεσε σύρμα» από τους «μέσα» γαλάζιους στην υπουργό Μαριέττα. Διότι η κυρία Γιαννάκου ως εκ θαύματος τηλεφώνησε στον Πάρι Κουκουλόπουλο για να τον ενημερώσει ότι έχει γίνει λάθος και οι καθαρίστριες δεν θα πληρωθούν τελικώς από τους δήμους, αλλά από το υπουργείο Παιδείας. Φταίει ο διευθυντής…

ΠΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕ η υπουργός τη σχετική μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν ζώσει τα φίδια τους δημάρχους; Αποδίδοντας την ευθύνη σε διευθυντή της Μητροπόλεως. Αυτός συνεννοήθηκε, λέει, με κάποια στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και αυτενήργησε, καταλήγοντας μόνος του στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται ειδική πρόβλεψη και η δαπάνη θα εκαλύπτετο από τους δήμους.

Θα γλιτώσουν το φέσι

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. Όλα θα διορθωθούν, είπε η Γιαννάκου.

Όσο για τον διευθυντή, αυτός δεν θα απαγχονιστεί- εδώ δεν είναι Ιράκ ακόμη- αλλά θα αναλάβει ευθύνες. Η κυρία Μαριέττα έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα προβλεφθεί ειδικός κωδικός για την πληρωμή των καθαριστριών και οι δήμοι θα γλιτώσουν το φέσι. Στην ΚΕΔΚΕ, βέβαια, γελούσαν. Ένας διευθυντής του υπουργείου Παιδείας και κάποιοι γραφειοκράτες του Γενικού Λογιστηρίου τόλμησαν να αναιρέσουν απόφαση που είχαν λάβει κοτζάμ τρεις υπουργοί; Γιατί ήταν οι Αλογοσκούφης,Γιαννάκου και Ανδρεουλάκος που υπέγραφαν την απόφαση τέλος Αυγούστου, η οποία εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο. Καθόλου πειστικά και εντελώς προεκλογικά όλα αυτά.

Τα πρωτοπαλίκαρα

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, τα πρωτοπαλίκαρα του Προκόπη στην ΚΕΔΚΕ- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο περιφερειάρχης Αττικής Μπάμπης Μανιάτης – τα έδωσαν όλα για τον υπουργό Εσωτερικών. Παρουσίασαν λοιπόν το ψάρι ως κρέας, υποστηρίζοντας ότι το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου για την ΚΕΔΚΕ δεν επεστράφη στον αποστολέα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και διάφορα άλλα μυθιστορηματικά.

«Επτά φορές όχι»

Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ στριμώχτηκε όταν ήρθε στο τραπέζι της ΚΕΔΚΕ πρόταση να μη μετέχουν σε αυτήν εκ του αξιώματός τους οι δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αλλά να εκλέγονται και αυτοί προηγουμένως από τις τοπικές ενώσεις δήμων, όπως γίνεται με όλους τους υπόλοιπους. «Επτά φορές όχι», είπε ο Βασίλης, με τον γνωστό στόμφο. Για να πεταχτεί ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης: «Γιατί; Φοβάσαι μη σε κόψει ο Πανίκας;». Εννοώντας τον νομάρχη Ψωμιάδη.