Αρκετές φορές, όταν κοιτάς την καθημερινή ζωή στην ελληνική περιφέρεια και στην Αθήνα, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε διαφορετικές χώρες… Και ο Κίμων Τσακίρης δίνει τη δική του ερμηνεία: «Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εντελώς διαφορετικοί. Στην επαρχία υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής γιατί οι άνθρωποι δεν ζουν με την υστερία που επικρατεί σήμερα στην Αθήνα και οι περισσότεροι απολαμβάνουν τον χρόνο τους και έξω από τη δουλειά.

Από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες επιλογές στον τομέα της εργασίας για όποιον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αλλά και περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης για όποιον έχει τον χρόνο να τις παρακολουθήσει. Πάντως, αν και όλοι λέμε ότι “η Ελλάδα έχει συγκεντρωθεί στην Αθήνα”, εγώ θα πρόσθετα “ναι, αλλά η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει ακόμα στην επαρχία”»!

Τελικά, τα προξενιά στην ταινία δεν αποδίδουν και οι μέλλουσες νύφες επιστρέφουν στη Ρωσία… Μήπως τέτοιοι γάμοι δεν μπορούν να «κρατήσουν» ή, αν γίνουν, διαλύονται γρήγορα; «Δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω για τα προβλήματα “μεικτών γάμων”, όπως αρκετά ρατσιστικά ακούω να αναφέρονται, αλλά νομίζω ότι αν ξεπεραστεί το θέμα της επικοινωνίας και υπάρχει αγάπη, έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους “καθαρούς και ανόθευτους” γάμους μεταξύ Ελλήνων», λέει ο σκηνοθέτης. Μάλιστα, γι΄ αυτούς τους γάμους μεταξύ των Ελλήνων που διαλύονται πολύ εύκολα «αιτία είναι ο εγωισμός», επισημαίνει ο Κίμων Τσακίρης, γιατί «δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη βολή μας για τίποτα και για κανέναν. Αν δεν είναι όπως το είχαμε φανταστεί, απλά το αλλάζουμε. Οποιαδήποτε σχέση όμως θέλει δουλειά και χρόνο για να λειτουργήσει και από τα δύο μέρη, θέλει να σκεφτόμαστε και τον άλλο, όχι να περιμένουμε να προσαρμοστούν όλοι με βάση τα δικά μας “θέλω”».