Στα 75 της, η ηθοποιός Κλερ Μπλουμ, από τις σταρ της δεκαετίας του ΄50, εξακολουθεί να παίζει στο θέατρο, αλλά έχει σταματήσει να ασχολείται με τους άντρες. «Οι άντρες της ηλικίας μου, συνήθως είναι παντρεμένοι ή πεθαμένοι», λέει γελώντας. Η αλήθεια όμως είναι ότι στη ζωή της έχει χορτάσει σχέσεις με τους διασημότερους σταρ του Χόλιγουντ και τρεις γάμους, τον τελευταίο με τον συγγραφέα Φίλιπ Ροθ. Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν ο πρώτος της και μεγαλύτερος έρωτας, κι ας ήταν παντρεμένος. «Ήμασταν καλά μαζί και το αίσθημα ήταν πολύ δυνατό και από τις δύο πλευρές. Αν όμως μπορούσαμε να παντρευτούμε, δεν θα τα πηγαίναμε καλά». Η σχέση τους διακόπηκε, όταν τον βρήκε στο κρεβάτι με άλλη ηθοποιό. Η πίκρα της έχει περάσει πριν από καιρό, όμως δεν έχει σταματήσει να τον σκέφτεται. «Όλοι μας τον σκεφτόμαστε. Για όλους όσοι ήμασταν μαζί του στο θέατρο Οld Vic, όταν ήταν νέος, ο θάνατός του ήταν τραυματικό γεγονός. Δεν υπήρξε ποτέ κανείς τόσο γεμάτος ζωή».

Καμία της σχέση όμως δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Αυτή με τον Λόρενς Ολίβιε ήταν εξίσου επεισοδιακή, μιας που ήταν κι αυτός παντρεμένος. Όσο για τη μοναδική περιπέτεια της μιας βραδιάς στη ζωή της, αυτή ήταν με τον Άντονι Κουίν. «Το μετάνιωσα και έμεινα έκπληκτη από την έλλειψη σωστής κρίσης από τη μεριά μου, και την παραίτηση του εαυτού μου. Είμαι πολύ συναισθηματικό άτομο. Όλα είναι λίγο πιο δραματικά για μένα. Οι ηθοποιοί χρειαζόμαστε την εύκολη πρόσβαση στα συναισθήματα, αλλά αυτό μας κάνει πολύ ευάλωτους στη ζωή μας. Δεν ξέρω πολλές ηθοποιούς που είχαν χαρούμενη ζωή. Και υπάρχουν προβλήματα όταν παίζεις μαζί με κάποιον χαρισματικό και όμορφο. Νομίζεις ότι τον έχεις ερωτευτεί, αλλά στην πραγματικότητα έχεις ερωτευθεί τον Άμλετ».

Το μεγάλο τραύμα της ζωής της , όμως, ήταν ο Φίλιπ Ροθ, με τον οποίο έμεινε μαζί 18 χρόνια από το 1 976, τα 5 παντρεμένοι. Ο πετυχημένος συγγραφέας έπαθε κατάθλιψη βαριάς μορφής, την ανάγκασε να ζητήσει από την κόρη της να φύγει από το σπίτι και είχε κι άλλες παράλογες απαιτήσεις.

Κάποια στιγμή μπήκε μόνος του σε ψυχιατρείο, αλλά η συμπεριφορά του δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα. Παρ΄ όλο που την παρουσίασε στα βιβλία του με τον χειρότερο τρόπο, η Μπλουμ δεν του κρατά κακία, λόγω της ασθένειάς του. Στην αυτοβιογραφία της μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτόν με αγάπη και τρυφερότητα.

Σήμερα, η Μπλουμ παίζει στο θέατρο στο Λονδίνο και ταξιδεύει συχνά στο εξοχικό της στην Ελλάδα, αποφεύγοντας τους άντρες.

«Περνάω καλά έτσι. Κάνω ό,τι θέλω και δεν έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου. Αν όμως δεν είχα την κόρη μου, θα ένιωθα μεγάλη μοναξιά».

Σταθμοί ζωής


1931 Γ εννιέται στο Λονδίνο 1949 Κάνει το ντεμπούτο της στο Γουέστ Εντ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, στο έργο «Τhe lady΄s not for burning» 1952 Πρωταγωνιστεί στα «Φώτα της ράμπας» του Τσάρλι Τσάπλιν 1952-54 Παίζει σε παραγωγές του θεάτρου Οld Vic του Λονδίνου 1955-65 Μετακομίζει στο Χόλιγουντ, όπου πρωταγωνιστεί δίπλα στους Ρίτσαρντ Μπάρτον, Λόρενς Ολίβιε, Τσάρλτον Ίστον, Γ ιουλ Μπρίνερ 1959 Παντρεύεται τον Ροντ Στάιγκερ, αποκτούν μια κόρη και χωρίζουν έπειτα από 10 χρόνια 1969 Παντρεύεται τον παραγωγό Χίλαρντ Έλκινς και χωρίζει το ΄72 1990 Τρίτος γάμος με τον συγγραφέα Φίλιπ Ροθ. Διαρκεί πέντε χρόνια 1996 Κυκλοφορεί τα απομνημονεύματά της