Ελληνική έκπληξη


Να, που το ελληνικό σινεμά κάνει την έκπληξη φέτος στα ταμεία των κινηματογράφων και θα είναι αυτό που θα ανεβάσει τον πήχυ ψηλά! Η κωμωδία «Πέντε λεπτά ακόμα» του Γ ιάννη Ξανθόπουλου, η οποία βγήκε πριν από τρεις μήνες, πήγε σούπερ στα ταμεία, κόβοντας 340.000 εισιτήρια, όσο και το «Straight story» του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, το οποίο έχει κάνει 301 .000 εισιτήρια και συνεχίζει ακάθεκτα την προβολή του σε δεκάδες κινηματογραφικές αίθουσες! Αλλά και άλλες ελληνικές ταινίες πήγαν συμπαθητικά στα ταμεία, όπως η «Uranya» του Κώστα Καπάκα, που έχει κάνει 80.000 εισιτήρια και το «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που μάζεψε 30.000 φανατικούς σινεφίλ. Κι απ΄ ό,τι φαίνεται για φέτος, η εταιρεία διανομής ταινιών στη χώρα μας Προοπτική, θα είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στις αρχές τής σεζόν ξεκίνησε δυναμικά με τους «Πειρατές της Καραϊβικής, το σεντούκι του νεκρού», που το είδαν 658.000 θεατές και τον νέο Τζέιμς Μποντ στο «Καζινό Ρ ουαγιάλ», που ενθουσίασε τους πάντες κι έχει κάνει 415.000 εισιτήρια!

Ιντερνετικές κόντρες για τα πορνό


Ξανά στο προσκήνιο ήρθε η πρόταση για τη δημιουργία ιστοσελίδων στο Ίντερνετ με την κατάληξη. xxx (αντί για. com. gr κ.λπ.). Σε αυτή την κατηγορία προορίζονται οι διευθύνσεις με πορνογραφικό περιεχόμενο. Η πρόταση δέχεται τα πυρά των συντηρητικών, αλλά και της πορνογραφικής βιομηχανίας. Οι πρώτοι διαμαρτύρονται γιατί οι ιστοσελίδες του είδους θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμες στους χρήστες, ενώ οι δεύτεροι τονίζουν πως με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολη η γκετοποίησή τους, αλλά και η μαζική απαγόρευση πρόσβασης. Από τη μεριά τους , όσοι προωθούν την ιδέα υποστηρίζουν πως θα είναι ευκολότερος ο έλεγχος του πορνογραφικού περιεχομένου και το κλείσιμο των ιστοσελίδων σε περίπτωση παρανομίας, αν είναι συγκεντρωμένες όλες οι σχετικές διευθύνσεις στην ίδια κατάληξη. Την τελική απόφαση θα πάρει η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης, η οργάνωση που ασχολείται με τη διοίκηση του Ίντερνετ. Οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν την άποψή τους για το θέμα μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Σκάκι στον πάγο!


Αύριο στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου και στην Πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε μία ξεχωριστή παρτίδα σκάκι. Η σκακιέρα θα αποτελείται από 64 τετραγωνικά μέτρα πάγου και τα γιγαντιαία κομμάτια- και αυτά από πάγο- θα αναπαριστούν γνωστά μνημεία του Λονδίνου και της Μόσχας. Η μία ομάδα θα συγκροτείται από Μοσχοβίτες , υπό την καθοδήγηση του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Ανατόλι Κάρποφ και η δεύτερη από Λονδρέζους , υπό την καθοδήγηση του γκραν μετρ Νάιτζελ Σορτ. Οι κινήσεις θα μεταδίδονται δορυφορικά και η παρτίδα θα παρακολουθείται από κοινό. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου Ρωσικού Χειμερινού Φεστιβάλ, το οποίο αρχίζει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο.

Καμπάνα για το φονικό


Πρόστιμο εκατό χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε συνολικά πέντε κανάλια για τον τρόπο κάλυψης του πενταπλού εγκλήματος στα Καλύβια Αγρινίου. Σ το Αlter επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000

ευρώ, διότι εκτός από την προβολή του ανθρώπινου πόνου, μετέδωσε και αποσπάσματα από την προανακριτική διαδικασία. Με το αντίστοιχο αιτιολογικό, το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 20.000 σε Μega και Αlpha, ενώ από 1 5.000 ευρώ σε Αntenna και Star διότι, αν και εκμεταλλεύτηκαν την οδύνη των ανθρώπων, τα πλάνα που μετέδωσαν ήταν μικρότερης διάρκειας συγκριτικά με εκείνα των άλλων καναλιών.