ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν τους γκαντέμιασα εγώ ή το τακίμιασμα με τον Μαντούβαλο. Ωστόσο, παρά την προειδοποίησή μου, δεν εδόθη η δέουσα προσοχή και ο σταυρός παρά λίγο να πάει στον πάτο στον Πειραιά. Χρειάστηκε η επέμβαση αυτοδύτη για να εντοπισθεί διότι έπεσε σε θολά νερά. Όλα αυτά ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος φώναζε «Εδώ, εδώ». Είχαν προηγηθεί τρεις προσπάθειες και το φιάσκο προέκυψε παρά το γεγονός ότι ο σταυρός ήταν δεμένος με σχοινί.

«ΕΙΧΑΜΕ έναν όμορφο αλλά επεισοδιακό αγιασμό», είπε ο Φασούλας στον Μακαριώτατο, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι προληπτικός. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη, πάντως, ο Κώστας Ρεσβάνης. Σε όσα λέγονται ότι είναι πρόσωπο επιρροής Μαντούβαλου, ο νέος δήμαρχος απαντά ότι προέρχεται από αριστερή οικογένεια και ότι ο ίδιος δεν ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Απών ο Καραμανλής

ΠΑΝΤΩΣ, για να είμαι δίκαιος, ο αγιασμός των υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας είχε φέτος καθαρά ΠΑΣΟΚικό χρώμα. Ο Παναγιώτης Φασούλας υποδέχθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου μέσα σε χειροκροτήματα, ενώ ο Κώστας Καραμανλής δεν προσήλθε για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη Πρωθυπουργός, προτιμώντας τη Ραφήνα. Άφαντος και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικουρούμενος από τους Πειραιώτες υφυπουργούς Βασίλη Μιχαλολιάκο και Γιώργο Καλό.

ΕΥΓΕΝΗΣ όπως πάντα, ο Παπανδρέου είπε δύο κουβέντες και με τον απελθόντα δήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη, η παράταξη του οποίου έχει γίνει κομμάτια και θρύψαλα.

Παρών, βεβαίως, και ο Κώστας Σημίτης. O πρώην Πρωθυπουργός έφθασε τελευταίος στη δεξίωση και τον περίμεναν όλοι οι άλλοι για να αρχίσουν να τρώνε.

Το περιστέρι

ΠΕΡΑΝ του σταυρού, προβλήματα υπήρξαν και με ένα από τα περιστέρια που άφησε να πετάξουν ο Κάρολος Παπούλιας. Ήταν ελαφρώς ζαβλακωμένο κι έπεσε μέσα στον κόσμο. Τελικώς, το μάζεψε ένας διάκος που το πέταξε κι αυτός στον αέρα, αλλά το περιστέρι έπεσε στο νερό. Οπότε το μάζεψαν οι λιμενικοί με ένα φουσκωτό.