ΧΑΙΡΟΜΑΙ όταν οι δημόσιοι άνδρες δεν υπεκφεύγουν, αλλά έχουν τη λεβεντιά να παραδέχονται τα στραβά που καμιά φορά βρίσκουν στον δρόμο τους. Έλαβα επιστολή από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την καταγγελία αναγνώστη μου ότι, στις 18 Δεκεμβρίου, η μαύρη ΒΜW με την οποία κυκλοφορούσε στην Αθήνα παραβίασε φωτεινό σηματοδότη στη Βάρη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα. Ιδού η ουσία:

«Το περιστατικό που περιγράφετε στην 5η σελίδα των ΝΕΩΝ της 4ης Ιανουαρίου 2007 είναι όπως ακριβώς το αναφέρει ο αγαπητός αναγνώστης σας.

Πράγματι το μεσημέρι της 18ης Δεκεμβρίου 2006,με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Αθηναίων μετέβαινα στο αεροδρόμιο “Ελ.

Βενιζέλος” σε μια δε διασταύρωση της οδού Βάρης-Κορωπίου ο οδηγός δεν αντελήφθη ότι μόλις είχε ανάψει το κόκκινο,στην παρατήρηση που έκανα ευθύς αμέσως,μου δήλωσε ότι δεν είχε δει τον σηματοδότη διότι τον έκρυβε ένα μεγάλο φορτηγό.

Θα ήθελα και μέσω της εφημερίδας σας να ζητήσω συγγνώμη από τον οδηγό του άλλου οχήματος,ο οποίος αντέδρασε αμέσως- όπως και ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτουκαι έτσι αποφεύχθηκε η σύγκρουση».

ΤΟ ΜΟΝΟ που έχω να σχολιάσω είναι η καταχρηστική χρήση του κόμματος- εννοώ το σημείο στίξης, το οποίο ταλαιπωρεί ελαφρώς ο δήμαρχος.

Ο εθνικός κουμπάρος

ΜΙΑ ΚΑΙ ασχολήθηκα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ας μιλήσω και για τον νομάρχη. Λοιπόν εξ αφορμής του ορισμού των Νομαρχιακών Συμβουλίων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πήρε το μαχαίρι κι έκοψε μια πίτα. Το πρώτο κομμάτι πήγε υπέρ της Εκκλησίας, το δεύτερο υπέρ της πατρίδας, αλλά τα τρίτο δεν πήγε υπέρ της οικογένειας, ώστε να ολοκληρωθεί το γνωστό δεξιό ιδεολογικό τρίπτυχο.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ο Πανίκας μετέβη στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης. Εκεί κατ΄έθιμον καταβρέχουν τον κουμπάρο. Κάτι που υπέστη ο Ψωμιάδης- υποθέτω ως εθνικός κουμπάρος. Τι είπε; Ότι «για τους κουμπάρους υπομένεις τα πάντα γιατί είναι στη ζωή μας πολύ σημαντικοί». Άραγε εννοούσε τον άρτι αποφυλακισθέντα «Πανάγο» Αναγνωστόπουλο; Αυτόνομος Παπαθεμελής

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, με αυτόνομο συνδυασμό και ατζέντα το Σκοπιανό προτίθεται να κατέβει στις προσεχείς εκλογές ο Στέλιος Παπαθεμελής. Το κόμμα θα λέγεται Δημοκρατική Ανανέωση. Είναι ο όμιλος που είχε ιδρύσει προ τριετίας ο Παπαθεμελής, αλλά το 2004 είχε προτιμήσει να κατέβει με τη Ν.Δ. Γιατί; Μου λένε ότι ο νόμος Σκανδαλίδη θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια μίας ή δύο εδρών από το πρώτο κόμμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο ότι θέλει να κατέβει εκεί και ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Στελάρας μάλλον περίσσευε.