Ο κ. Λεωνίδας Παπαμερκουρίου, γιος του παπα-Γιώργη, γράφει για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τις υπογραφές που συγκέντρωσε:

«Ο Χριστόδουλος, δυστυχώς, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι θρησκευτικός ηγέτης της Δεξιάς, δηλαδή οι πιστοί του είναι πολύ λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες.

Οι πιστοί του είναι αυτοί τους οποίους εξαπάτησε με το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, και τους έπεισε να υπογράψουν το μανιφέστο του για το Χ.Ο. υπό την αφελή κάλυψη του ζεύγους Καραμανλή, που πρώτοι το υπέγραψαν. Φυλάει πεισματικά, κλεισμένες στο μπαούλο του, τις 3 εκατ.- όπως ισχυρίστηκε- υπογραφές, αντί να τις φέρει στο Σύνταγμα και να τις κάψει, για να εξιλεωθεί. Λέει μεγάλα λόγια κάθε φορά στα κηρύγματά του, αλλά όλα είναι απατηλά για να συγκρατεί αυτούς που ακόμα τον πιστεύουν».

Ο κ. Λεωνίδας Γαρ. Σπανός γράφει υπέρ της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου:

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν να πατήσουν σε ναό χρόνια, γνωρίζουμε ότι πολλοί μισούν την Εκκλησία, γνωρίζουμε ότι πολλών η ζωή είναι ασυμβίβαστη με τη χριστιανική πίστη… Ένα πράγμα όμως δεν μπορούμε ν΄ ανεχθούμε. Να παριστάνουν οι κύριοι (και κυρίες) αυτοί τους χριστιανούς και να βγάζουν τον Αρχιεπίσκοπό μας ασυνεπή, φανατικό κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο».