Ο κ. Κωνσταντίνος Λιάπης, από την Ερμούπολη Σύρου, κατηγορεί την κυβέρνηση για τρία ζητήματα:

«1) Όποιος γονιός έχει ένα σπιτάκι και το δώσει στο παιδί του, πρέπει από το 2007 να πουλήσει το μισό για να πληρώσει τον φόρο και το υπόλοιπο μισό να δώσει στο παιδί του… Ενώ ποτέ δεν φορολογείτο η γονική παροχή πρώτου σπιτιού από καμία κυβέρνηση. Πού να βρει τόσα χρήματα; Το έφτιαξε με αγώνα, στερήσεις κ.λπ. και τώρα τον ληστεύουν. Αυτό θυμίζει Τουρκοκρατία, γιατί μόνο οι Τούρκοι τα κάνανε αυτά τότε.

2) Αφήνουν ελεύθερα να ανεβαίνουν οι τιμές όλων των αγαθών (τρόφιμα- καύσιμα) ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι φόροι αλλά και τα τιμολόγια σε ΔΕΗ- ΟΤΕ κ.λπ. χωρίς κανέναν έλεγχο. Την ίδια ώρα, σε μισθούς και συντάξεις δίνουν 20-30 ευρώ και πληρώνουμε με την ακρίβεια 100-150 επιπλέον.

3) Είχαν πει ότι θα νομιμοποιήσουν τους εποχικούς εργαζομένους (για 4-5-6 χρόνια), τίποτα. Έχουμε άνεργα παιδιά. Με δουλειά 3-4 μηνών το χρόνο- μόνο- και μετά τίποτα. Ακουμπάνε στους γονείς των, τους ηλικιωμένους. Μέχρι πότε θα αντέξουν να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαΐ;».

Ο κ. Δημήτρης Καρράς, βιοχημικός της Ιατρικής, γράφει για την Αστυνομία: «Φωτιές σε Αστυνομικά Τμήματα, μολότοφ σε Αστυνομικά Τμήματα, κουκουλοφόροι, αναρχικοί κ.λπ. Το ερώτημά μου είναι:

Υπάρχει κράτος;

Υπάρχει κυβέρνησις;

Υπάρχουν νόμοι; Κι αν υπάρχουν, γιατί δεν εφαρμόζονται;».