Για ψαροταβέρνα είχαμε ξεκινήσει, αλλά καταλήξαμε σε ρεστοράν, άλλου είδους. Ο
Δημήτρης (Κούβαρης) ήταν στο βολάν και δίπλα του στο μπροστινό κάθισμα ο
Γιάννης (Μητσάκος) παρατηρούσε τις επιγραφές των μαγαζιών, έτοιμος για
προτάσεις. Λίγο πριν από το κολυμβητήριο της Γλυφάδας, κάτι έκανε ιδιαίτερη
εντύπωση στον Γιάννη και είπε στον Δημήτρη να σταματήσει. Ήταν ένα μεγάλο
μαγαζί που στην είσοδό του είχε και μπαρ. Μας άρεσε η ιδέα, παρκάραμε το
αυτοκίνητο και μπαίναμε στο «Υδρομέλι». Αυτός είναι ο τίτλος του καινούργιου
ρεστοράν στη Γλυφάδα. Καθήσαμε στο μπαράκι, για ένα μόνο ποτό και αμέσως μετά
πιάσαμε τραπέζι. Ένας χώρος ωραίος, αλλά βαρύς για μένα που έχω συνηθίσει την
ατμόσφαιρα κουτουκιών. Πρώτα απ' όλα είναι πολύ ευγενικοί οι ιδιοκτήτες, οι
οποίοι ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν. Ο Βασίλης, ο Σωτήρης και ο Παναγιώτης,
βετεράνος ταβερνιάρης της περιοχής με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της
διασκέδασης. Το ντεκόρ είναι σε μίνιμαλ τόνους. Ωραίες κουρτίνες σε χρώματα
που κάνουν κοντράστ. Μουσταρδί και κυπαρισσί. Ανάγλυφοι πίνακες στους τοίχους.
Τραπέζια με τραπεζομάντιλα ασορτί με τις κουρτίνες. Χαμηλός φωτισμός και απαλή
μουσική. Οι κατάλογοι που μας φέρνουν να διαλέξουμε το μενού «φορτωμένοι» με
δεκάδες διαφορετικά πιάτα. Όμως για να μην κουράζεται ο πελάτης, ο Βασίλης και
ο Σωτήρης αναλαμβάνουν να εξηγούν με λεπτομέρειες τι περιλαμβάνει κάθε πιάτο.
Αρχίζοντας από τα κρύα, προτείνουμε: Μοτσαρέλα με ντομάτα και φύλλα ρόκας.
Τουλίπες από καπνιστό σολομό Σκωτίας με δροσερά φύλλα σαλάτας και σάλτσα
αγριοράπανο. Επίσης κρητικός κριθαρένιος ντάκος σε μπουκιές, με ντομάτα και
τριμμένο τυρί. Στα πρώτα ζεστά πιάτα: Παραδοσιακή φέτα Ηπείρου σε φύλο ρυζιού,
με φρέσκο δυόσμο, με σπόρους παπαρούνας και μέλι. Μιλφέιγ λαχανικών σχάρας,
μαριναρισμένα με αγνό ελαιόλαδο, ζεστή μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα.


Μανιτάρια δάσους με σκόρδο, λάδι ελιάς και κατσικίσιο τυρί. Σαλάτες: Πράσινη
σαλάτα με φύλλα μαρουλιού, κοτόπουλο παρμεζάνα, τραγανά κρουτόν και πικάντικη
κρέμα με βότανα. Φύλλα ρόκας, ελληνικό κατσικίσιο τυρί, λιαστές ντομάτες και
ξίδι μπαλσάμικο. Στα κύρια πιάτα ξεχωρίζουν: Χοιρινό φιλέτο με φρέσκα
μανιτάρια, σάλτσα από θυμάρι, πράσινο πιπέρι και μέλι. Φιλέτο κοτόπουλου
γεμιστό με καπνιστό τυρί Μετσόβου, λιαστές ντομάτες και σάλτσα από σπόρους
σιναπιού. Αντρεκότ μοσχαρίσιο ψημένο στη σχάρα, αρωματισμένο με ελληνικά
βότανα. Κοκοράκι με φρέσκα βότανα και κρασί, με ταλιατέλες βουτύρου και
μυζήθρα Δωδώνης. Ζυμαρικά: Πένες με πέστο βασιλικού, μανιτάρια και τυρί
πεκορίνο. Ριζότο με θαλασσινά. Πολύ πλούσια επιδόρπια. Παγωτό και γλυκά. Κέικ
σουφλέ και μιλφέιγ.


Ρεστοράν: «Υδρομέλι», Χριστόφορου Νέζερ και Θεμιστοκλέους (γωνία)
Γλυφάδα. Τηλ. 210-8944.661 και 210-8942.205. Ανοικτό κάθε μέρα, εκτός
Δευτέρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από