Με τον σύζυγό μου αρχίσαμε τη δύσκολη διαδικασία της «αποτοξίνωσης» από το

πολύ φαΐ και μάλιστα από συγκεκριμένα φαγητά, κυρίως κρέατα και γαλακτοκομικά.

Έτσι, ορισμένες ημέρες την εβδομάδα προσπαθούμε να μην καταναλώνουμε τέτοια.

Να που συνέπεσε η λιτή δίαιτά μας όμως με την ημέρα της εξόδου κι έτσι, κάπως

μανιωδώς, ψάχναμε να βρούμε ένα μέρος στου Ψυρή, όπου βρισκόμασταν, για ψάρι.

Δεν είχα κέφι για τα διάφορα σουσάδικα της γειτονιάς κι έτσι καταλήξαμε στην

«Ψιψίνα», ένα πολύ μικρό εστιατόριο το οποίο είχα κάποια χρόνια να επισκεφθώ.

H «Ψιψίνα» έχει εξαιρετικά μικρό μενού. Ταιριάζει με τον εξαιρετικά στενό αλλά

συμπαθητικό χώρο. H διακόσμηση βασίζεται στο άσπο – ακόμα και το πάτωμα είναι

από λευκό βαμμένο ξύλο. Πάνω σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα αστείο αγαλματάκι –

ένα μπρούντζινο γατί. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι από πίνακες, δεν θα έλεγα

ιδιαίτερα εμπνευσμένους, αλλά στο σύνολό του ο χώρος δεν είναι κακός. Είναι

ζεστός, cozy, άνετος.

Μας έκανε εντύπωση η πολύ μικρή κουζίνα, η οποία φαίνεται επειδή στην ουσία

είναι ανοικτή στο πίσω μέρος της σάλας. «Από ‘δώ βγαίνει όλο το μενού», ρώτησα

τη σερβιτόρα, η οποία εκείνο το βράδυ έκανε διπλή βάρδια και ως σεφ! «Ναι»,

μου απάντησε γελώντας.

Σοφή απόφαση λοιπόν να περιορίσουν τον κατάλογο σε λίγα, αλλά έξυπνα πιάτα. H

σάλτσα πέστο παίζει σε διάφορες συνταγές, από το ντιπ που σου φέρνουν στην

αρχή μέχρι τις αντσούγιες με πέστο και την μακαρονάδα με θαλασσινά και πέστο.

Καλή εκδοχή της γνωστής ιταλικής σάλτσας, με αισθητή την παρουσία του τυριού.

Το μενού είναι χωρισμένο σε έξι μέρη: ορεκτικά (6), σαλάτες (3), τηγανητά (3),

σαγανάκια (3), μακαρονάδες (7) και σχάρα (2). Αρχίσαμε με μια ωραία και

χορταστική vegetarian σαλάτα, γεμάτη από μανιτάρια, κόκκινο λάχανο, πρασινάδα

διάφορη και ντομάτες. Καλή. Το σούσι δεν ήταν καλό. Τα κομμάτια είναι πολύ

λεπτοκομμένα, χωρίς ρύζι, και για κάποιον περίεργο λόγο ήδη βουτηγμένα στη

σάλτσα σόγιας, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αλμυρά. Το τζίντζερ που τα

συνόδευε ήταν φρέσκο και πολύ άτσαλα κομμένο. Έκαιγε.

Οι μακαρονάδες ήταν πολύ μεγάλες μερίδες. Ήθελα να δοκιμάσω αυτή με τις

γαρίδες και το κάρι. Μια χαρά ήταν, χωρίς να είναι συναρπαστική. Το ίδιο

κατάλαβα και για τη μακαρονάδα του συνοδού μου, η οποία είχε ως σάλτσα μπόλικα

χοντροκομμένα λαχανικά και γαρίδες.

Το γλυκό ήταν πολύ, μα πολύ, γλυκό – ένα ρολό-κορμό από σοκολατένιο κέικ,

γεμισμένο με κρέμα και περιχυμένο με σάλτσα σοκολάτας.

Το σέρβις ήταν πολύ φιλικό και εξυπηρετικό. Οι τιμές λίγο τσιμπημένες για την

ποιότητα και την επιλογή, αλλά όχι υπερβολικές. Γενικά περάσαμε ευχάριστα.

«Ψιψίνα»: Αγίων Αναργύρων 43, Ψυρή. Τηλ. 210-3312.446