«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χτυπήματος» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της μαφιόζικης επίθεσης από αγνώστους που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα ο αθλητικογράφος των «ΝΕΩΝ» Σωτήρης Βετάκης, μπροστά στα έντρομα μάτια του 9χρονου γιου του.

Ο δημοσιογράφος είχε στοχοποιηθεί με σειρά δημοσιευμάτων –που δεν τον κατονόμαζαν, αλλά τον φωτογράφιζαν –μέσα από τις σελίδες της αθλητικής εφημερίδας «Η Πράσινη» που ανήκει στις Παναθηναϊκές Εκδόσεις, συμφερόντων του προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο διάστημα, όπως κατέθεσε εξεταζόμενος στο στάδιο της προανάκρισης, είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα και ύποπτα τηλεφωνήματα στο σπίτι του.

Τα συστηματικά δημοσιεύματα της «Πράσινης» είχαν προκαλέσει σε ανύποπτο χρόνο την παρέμβαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ο οποίος με ανακοίνωσή του στις 10 Μαρτίου 2014 καλούσε ουσιαστικά την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις σε συστράτευση, καταγγέλλοντας ότι τα δημοσιεύματα «είναι απολύτως καταδικαστέα και οι συντάκτες τους ή αυτοί που έχουν την ευθύνη δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραμένουν στο απυρόβλητο».

«Για να μάθεις, γι’ αυτά που γράφεις» είπαν στον Σωτήρη Βετάκη οι άγνωστοι φυσικοί αυτουργοί της μαφιόζικης επίθεσης το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον ανήλικο γιο του σε ένα φανάρι, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι δράστες της επίθεσης οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ρώτησαν το υποψήφιο θύμα τους αν γνωρίζει «πού βρίσκεται η οδός Ελευθέρων Σκοπευτών». Και προτού εκείνος προλάβει να απαντήσει δέχθηκε επίθεση με γροθιές στο πρόσωπο.

Ο Σωτήρης Βετάκης είναι ο συντάκτης των «ΝΕΩΝ» που καλύπτει το μπάσκετ και έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στις 19 Απριλίου 2013, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον είχε χαρακτηρίσει σε επιστολή της προς τη διεύθυνση των «ΝΕΩΝ» ως «ανεπιθύμητο

στο ΟΑΚΑ» –τόσο τον ίδιο όσο και κάθε άλλο εκπρόσωπο της εφημερίδας, ενώ στις 21 Μαρτίου με νέα επιστολή της η ΚΑΕ ζητούσε από «ΤΑ ΝΕΑ» «να τον ανακαλέσει στην τάξη»…

Να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Βετάκης δεν είναι ο μοναδικός από τον χώρο που έχει δεχθεί επίθεση από αγνώστους. Ο Αντώνης Καλκαβούρας (Mega και Gazetta.gr) και ο Θανάσης Ασπρούλιας (Goal News και Gazetta.gr) έχουν δεχθεί επίθεση –έπειτα από αγώνες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Σημειώνεται ότι και οι άλλοι δύο δημοσιογράφοι είχαν επίσης κατ’ επανάληψη στοχοποιηθεί μέσα από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Πράσινη».

«Ανανδρη επίθεση»

Για άνανδρη επίθεση μίλησε ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου. «Οταν γράφεται κάτι από δημοσιογράφους που δεν αρέσει ή που λέγεται από τους προπονητές, υπάρχει για αυτούς ένας τρόπος μόνο να αντιμετωπιστεί. Το ξύλο!»