Ευρω-συνωµοσία για συναίνεση βλέπει ο Αντώνης Σαµαράς

Σχεδιάζει αντεπίθεση στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος στις Βρυξέλλες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2011 07:00 |
 Ευρω-συνωµοσία για συναίνεση  βλέπει ο Αντώνης Σαµαράς
Ο αντώνης σαµαράς έχει αποφασίσει να αντιµετωπίσει µε οξύτατες καταγγελίες το σκηνικό αποµόνωσης που στήνουν στην ευρώπη για τον ίδιο και τη ν.δ., στο γαλάζιο επιτελείο όµως υπάρχει αγωνία για την υποδοχή που θα του επιφυλάξουν στο ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα

Το βαρύ κλίµα που έχει διαµορφωθεί εις βάρος του κόµµατος εκτός συνόρων, ο ΑντώνηςΣαµαράς έχει αποφασίσει να το αντιµετωπίσει µε οξύτατες καταγγελίες περί της ύπαρξης ενός «κέντρουπαραπληροφόρησης» που διαστρεβλώνει τις θέσεις της Ν.∆. στους ξένους αξιωµατούχους. Στο γαλάζιο επιτελείο υπάρχει αγωνία για την υποδοχ ήπου επιφυλάσσουν στον κ.Σαµαρά την προσεχή εβδοµάδα στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι ηγέτες που συµµετέχουνστη σύνοδο του ΕυρωπαϊκούΛαϊκού Κόµµατος, ενώ δενπέρασε απαρατήρητη η χθεσινήδήλωση στήριξης της γερµανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στον Γιώργο Παπανδρέου και οι νέες υποδείξεις στην ελληνική αντιπολίτευση «να συνεργαστεί» µε την κυβέρνηση.

Οι ευρωπαϊκές επιθέσεις για τη στάση της Ν.∆., πάντως, πυκνώνουν µέσα από δηλώσεις και δηµοσιεύµατα, διαµορφώνοντας ένα σκηνικό αποµόνωσης του κόµµατος.Ο υπουργός Οικονοµικών της ΣουηδίαςΑντερς Μποργκ κατήγγειλεχθες την αντιπολίτευση στην Ελλάδα για «άρνησηπου αγγίζει ταόρια της εγκληµατικής ανευθυνότητας», ενώαίσθηση προκάλεσε η σφοδρή επίθεση πουεξαπέλυσε προσωπικά στον κ. Σαµαρά η γερµανική εφηµερίδα «Die Zeit», µε εκτενέςδηµοσίευµα στην ιστοσελίδα της.

Η εφηµερίδα αναφέρεται στην πολιτική διαδροµή του κ. Σαµαρά, τον καταγγέλλει για «λαϊκισµό» και«εθνικισµό»και προσθέτει: «Ο Αντώνης Σαµαράς ηγείται του κόµµατοςτης αξιωµατικής αντιπολίτευσης,της Ν.∆. Αυτότο συντηρητικό πελατειακό κόµµαεπιδείνωσε το ελληνικό χρέος από το 2004 έως το 2009µε ανενδοίαστη σωρεία δαπανών, οδηγώντας στην καταστροφή. Επρόκειτο για πέντε ζοφερά χρόνια...Σήµερα, ηΝ.∆. κάνει σαν να µην είχε κυβερνήσει ποτέ εδώ και δεκαετίες. Ο Αντώνης Σαµαράς συµπεριφέρεται ως “ο κύριος όχι” που απορρίπτει κάθε συναίνεση για ένα αναγκαίο πρόγραµµα λιτότητας... Προσποιείται στον κόσµο ότι υπάρχει ακόµη κάποιο µυστικό κόλπο για το πώς µπορεί κανείς να µην κάνει οικονοµία. Πολιτικοί σαν αυτόν απειλούν την ανεξαρτησία και το µέλλον της Ελλάδας περισσότερο από κάθε διαδηλωτή και αρχηγό συνδικάτου».

«Κέντρο παραπληροφόρησης διαστρεβλώνει τις θέσεις µας» λέει η Ν.Δ.
Φαρµακερά βέλη
Ο υπουργός Οικονοµικών της σουηδίας Αντερς μποργκ κατήγγειλε χθες την αντιπολίτευση στην Ελλάδα για «άρνηση που αγγίζει τα όρια της εγκληµατικής ανευθυνότητας»

Κατεβάζει ταχύτητα στο θέµα των εκλογών

ΠΛΑΝΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ του ανασχηµατισµού καταστρώνουν στη Ν.∆., ενώ ο Αντώνης Σαµαράς έχει αποφασίσει ναµην επενδύσει στην παρούσα φάση στο αίτηµα για εκλογές, το οποίο µπήκε πάντως και επίσηµα πλέον στην αντιπολιτευτικήατζέντα του. Οπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Ν.∆. δεν θα κάνει «σηµαία» το θέµα των πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον ώσπου να ολοκληρωθεί οκύκλος των διαπραγµατεύσεων για τη δανειοδότηση της χώρας και να κριθεί η τύχη του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος. Ενδεικτική αυτού του σχεδιασµού είναι και η χθεσινή απόφαση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να µη συµπεριληφθεί στη δήλωση αποδοκιµασίας του ανασχηµατισµού οποιαδήποτε αναφορά για άµεση προσφυγή στις κάλπες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Ν.∆. κατεβάζειταχύτητα στο θέµα των εκλογών µε το βλέµµα στραµµένο στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί στο γαλάζιο επιτελείο είναι έντονη η ανησυχία ότι, παράλληλα µε τις πιέσεις και υποδείξεις των ευρωπαίων αξιωµατούχων για πολιτική συναίνεση, ο κ. Σαµαράς θα βρεθεί αντιµέτωπος και µε ένα κύµα επιθέσεων και επικριτικών σχολίων από το εξωτερικό. Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι στα ηγετικά κλιµάκια της Ν.∆. αναγνωρίζουν ότι, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση µε τον ανασχηµατισµό «κερδίζει πολιτικό χρόνο» και ένα πιεστικό αίτηµα της αντιπολίτευσης για εκλογές πριν καν την ορκωµοσία του νέου σχήµατος θα µπορούσε να αντιµετωπιστεί ως «δείγµα ανευθυνότητας» τόσο εκτός συνόρων όσο και από τους µετριοπαθείς ψηφοφόρους στο εσωτερικό.


Ν.Δ.: «Κυβέρνηση υπό προθεσµία»

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ υπό προθεσµία» χαρακτηρίζουν στη Ν.∆. τη νέα κυβέρνηση και κάνουν λόγο για«ανασχηµατισµό - καραµπόλα» που αποτυπώνει την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Ο εκπρόσωπος του κόµµατος Γιάννης Μιχελάκης επικεντρώθηκε στην αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την οποία αντιµετώπισε ως«κυρίαρχη οµολογία αποτυχίας τηςοικονοµικής πολιτικής», ενώ έδωσεέµφαση στη συγχώνευση του υπουργείουΝαυτιλίας µε το υπουργείο Ανάπτυξηςγια δεύτερη φορά µέσα σε λίγους µήνες, αλλά και την απουσία των υπουργών Εξωτερικών και Αµυνας απότην Κυβερνητική Επιτροπή, την οποία χαρακτήρισε «παγκόσµια πρωτοτυπία».

«Ο κ. Παπανδρέου πρώταπαραδέχτηκε ότι δεν µπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναµία “ανασχηµατισµό”...», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.∆. και κατέληξε ότι ο Πρωθυπουργός «κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε µία κυβέρνηση υπό προθεσµία για να εφαρµόσει την ίδια λαθεµένη πολιτική». «Μια ακόµα επικίνδυνη κυβέρνηση για τον λαό, για την ψήφισητων νέων βάρβαρων µέτρων και την προετοιµασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κοµµάτωντης πλουτοκρατίας», ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το νέο κυβερνητικό σχήµα,στο οποίο αναφέρεται ακόµη ότι «τα κόµµατα του συστήµατος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα».

«Η Ελλάδα σήµερα θα µπορούσε να έχει µια οικουµενική κυβέρνηση µε έναν Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Αντί αυτού έχει πάλι Παπανδρέου, αλλά µαζί του το βαθύ ΠΑΣΟΚ, µεό,τι συνεπάγεται. Πονηρή κίνηση για τον Παπανδρέου, αναποτελεσµατική όµως για τις ανάγκες της χώρας. Ας όψονται οιφοβικοί µικρόψυχοι του δικοµµατισµού», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Πιο αιχµηρός ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «συγκυβέρνηση Παπανδρέου -Βενιζέλου», ενώ άφησε αιχµέςγια την προσπάθεια επίτευξης συναίνεσης και το ναυάγιο της Τετάρτης, λέγοντας ότι «η συγκυβέρνηση Παπανδρέου - Σαµαρά δεντελεσφόρησε» και «τελικώς ο κ. Βενιζέλος απεδέχθη τον κ. Παπανδρέου για Πρωθυπουργό». Ο Α. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι µοιράζει θέσεις εξουσίας και παίζει παιχνίδια τακτικής και παρασκηνίου, «την ώρα που ηκοινωνία βράζει καιτο πολιτικό σκηνικό απαξιώνεται».

Για «προσωρινό εξωραϊσµό της εικόνας», ο οποίος δεν θαέχει αντοχή, κάνει λόγοστο σχόλιό της η ∆ηµοκρατική Αριστερά. «Με την πολιτική που επί 20 µήνες εφάρµοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιµέτωπη µε τον άµεσο κίνδυνοκατάρρευσης. Το περιεχόµενο αυτής τηςπολιτικής πρέπει νααλλάξει»,αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,ενώ οεκπρόσωπος της ∆ηµοκρατικήςΣυµµαχίαςΓιάννης Οικονόµου έκανελόγο για «εκλογική κυβέρνησηµετατάξεων και ισορροπιών» και για «προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην Κοινοβουλευτική του Οµάδα».

2
Ένας αναγνώστης
19/06/2011 14:51
Βρε κ Σαμαρά μας, σε ποιον τα πουλάς αυτά τα περί διαστρεβλώσεων των θέσεων της ΝΔ διά κέντρου παραπληροφόρησης; Τι νομίζεις ότι κάνεις, πολίτ-θρίλερ γυρνάς; Τι θέλεις να μας πεις, ότι σε έχουν κλεισμένο κι εσένα και το κόμμα σου σε ερμητικό κιβώτιο απο όπου δεν μπορείς να επικοινωνήσεις για να πεις τις θέσεις σου; Εσύ τηλέφωνα κομπιούτερ και email δεν έχεις; Που είσαι δηλαδή, σε αντίσκηνο πάνω στον Μύτικα και ξέχασες το κινητό σου; Να έχουμε δηλαδή από την μια τα ανίκανα ηγεμονάκια μας να μας αφανίζουν, να έχουμε κι εσένα σαν φασουλή αρλεκίνο της διαλυμένης μας πια πολιτικής ζωής για να μας λες ενδιαφέροντα σενάρια για ιστορίες με άγριους στα χιόνια; Αει παράτα μας πλέον με τις χαζομάρες σου και σοβαρέψου, βαρετός έχεις γίνει πια!!!
Γερμανοβιων.Ο καθενας τις ευθυνες του,τις υποχρεωσεις του και τις συνεπειες των πραξεων του.
18/06/2011 12:04
Δεν ειναι δυνατον να μας εχουν ριξει στα ταρταρα και οι μεν και οι δε,και να κανουν σημερα μικροπολιτικη!

Αντωνη Σαμαρα,καλα σου τα λενε στην Ευρωπη!Εμεις πνιγομαστε και αναζητουμε απεγνωσμενα λυση,και εσυ....χτενιζεσαι!Λες και στη σημερινη καταντια ,μας απασχολει πως λεγεται ο πρωθυπουργος!
Φτανει με τον φτηνιαρη λαικισμο!
Μας χρωστατε,δεν σας χρωστουμε!
Σας κανουμε χαρη(που σας ανεχομαστε-ακομα) δεν μας κανετε χαρη(που δεν φευγετε)!Ασε λοιπον τις συνωμοσιολογιες,σταματα να κανεις τον μικρο ηρωα,αναλογισου το παρελθον σου και τα πεπραγμενα της παραταξης σου και σοβαρεψου!
Ο λαος δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος σας για να τον κανεις οτι θελεις!
Δεν εχουμε πολυτελεια μαυρογυαλουρων,μην μας οδηγεις στην καταστροφη...
Ενταξει:οι ξενοι ειναι κουτοφραγκοι!
Οι συντηρητικοι που δεν σε θελουν,αποστατες.
Οι μη συντηρητικοι ελληνες,απατριδες.
Οι οικονομολογοι που ανατριχιαζουν με τα προγραμματα σου τι ειναι;Συγγραφεις επιστημονικης φαντασιας;
Ολος ο κοσμος τρελλαθηκε εκτος απο τον στενο σου κυκλο;

Απευθυνεσαι στον κοσμο,λες και η μονη του εγνοια ειναι να σε δει πρωθυπουργο!
Ξερεις ποσο ελαχιστα μας απασχολουν πλεον οι φατσες σας;
Ενα μας ενδιαφερει:
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ!

ΥΓ.Ελπιζω,στο κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης να βρεθουν φωνες συνεσης,αντι αομματου κομματικου φανατισμου και κομματικης ιδιοτελειας,και να φερθουν σαν Ελληνες Πατριωτες:με πυροτεχνηματα δεν παμε πουθενα!
Ας κανουν ολοι οι πολιτικοι,αυτο που περιφρονησαν τα τελευταια 30 χρονια:το Πατριωτικο τους Καθηκον.

ΥΓ2.Αντωνη Σαμαρα,ξερεις ποια θα ειναι η καταληξη της πολιτικης σου; Το ερωτημα:με Σαμαρα πισω στην ψωροκωσταινα του 1950,ή χωρις αυτον(αλλά με ΝΔ)στον 21ο αιωνα;

ΥΓ3.Μην μας θεωρεις τοσο ανοητους.Ειναι προσβλητικο!Με τιμη,ενας Ελληνας Πολιτης.
!