Το ταξί σταματάει έξω από ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, με χειροποίητη ξύλινη πόρτα, στον αριθμό εννέα της οδού Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι. Κοιτάζω με περιέργεια. Η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή, υπάρχει απόλυτη ησυχία. Η φίλη μου, ντυμένη με ένα μαύρο δερμάτινο, κολλητό στο σώμα φόρεμα, της Σήλιας Δραγούνη, μου κουνάει το χέρι της. Στέκεται ακριβώς δίπλα. Ο χώρος είναι φωτεινός, υπάρχουν σκάλες που οδηγούν σε μία πολύ μεγάλη αίθουσα που θυμίζει ανάλογους στη Ρώμη και το Μιλάνο. Πρόκειται για την αίθουσα του νέου ιταλικού εστιατορίου Gorlomi. Κόσμος πολύς, κόσμος γνωστός και πολλές ευφάνταστες δημιουργίες της ιταλικής κουζίνας. Από το ταρτάρ τόνου, το ριζότο σαφράν, το λαβράκι με πουρέ (το έφαγε η φίλη μου) μέχρι την ταλιάτα που δοκίμασα εγώ. Ολα αυτά με την υπογραφή του Luca Piscazzi. Ενα μικρό λαμπατέρ από κρύσταλλο φωτίζει το τραπέζι, νομίζω άκρως ρομαντικό για αυτούς που ετοιμάζονται να γιορτάσουν τον Αγιο Βαλεντίνο εκεί.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ