Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε στη σέντρα τον Ανδρουλάκη. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί.

Η θεωρία ότι ο Ανδρουλάκης είχε δήθεν νταραβέρια με Κινέζους και τον τσάκωσαν οι μυστικές υπηρεσίες είναι για γέλια. Ενώ η υπόθεση ότι τους ενόχλησε ένας άνθρωπος που δεν ενοχλεί ούτε τη σπιτονοικοκυρά του είναι για κλάματα.

Τι έπαθαν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα έβαλαν με τον Ανδρουλάκη; Και κυρίως πού θυμήθηκαν να τα βάλουν με τον Ανδρουλάκη;

Θα μου πείτε ότι εδώ έβγαλαν αρχηγό τον Κασσελάκη, ο Ανδρουλάκης σε προβληματίζει;

Συμφωνώ αλλά ακόμη κι η εκλογή του Κασσελάκη είχε μια λογική ή έστω μια πλάκα. Η επίθεση στον Ανδρουλάκη δεν είχε ούτε λογική, ούτε πλάκα.

Ή μήπως είχε;

Διότι με το μυαλό των Συριζαίων ή όσων έχουν απομείνει μετά τα εσωτερικά τους, ο «αδύναμος κρίκος» των αντιπάλων είναι ο Ανδρουλάκης. Κανείς δεν πίστεψε, ούτε ονειρεύεται ότι θα φάνε τον Μητσοτάκη.

Τι κάνουν, λοιπόν; Βγάζουν τον Ανδρουλάκη στη σέντρα. Προφανώς για να τον βάλουν στο χέρι. Και φυσικά δεν θα του χαριστούν όσο τον κρατούν.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ πιάστηκε πάλι στον ύπνο όπως με τις ανεξάρτητες αρχές. Δεν το είδε καν να έρχεται.

Αναμενόμενο. Αφότου στη Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισαν να λειτουργούν ως δικηγορικό γραφείο, ξέχασαν ότι τα κόμματα είναι πολιτικοί οργανισμοί. Κι ότι οι πολιτικοί οργανισμοί κάνουν πολιτική, δεν συντάσσουν εξώδικα.

Υποθέτω ότι στο ΠΑΣΟΚ θα έχουν ευκαιρίες να δείξουν αν έμαθαν από κάτι τέτοια φάλτσα. Το πλάκωμα άλλωστε μόλις τώρα άρχισε και θα έχουμε ακόμη πολλά επεισόδια μπροστά μας.

Πρώτα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπου θα φανεί αν το ΠΑΣΟΚ επανακάμπτει στα μεγάλα αστικά κέντρα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ύστερα στις ευρωεκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κλείσει κι άλλο την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι να τον προσπεράσει.

Θα το καταφέρει; Ενας Θεός ξέρει. Αλλωστε οι ευρωεκλογές είναι τον Ιούνιο και συνεπώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Από την άλλη όμως ένας Κασσελάκης δεν φτάνει για να τουμπάρει το πράγμα. Χρειάζεται να βάλει και το ΠΑΣΟΚ το χέρι του. Κάτι να κάνει, κάτι να πει, κάτι να δείξει στο ακροατήριο.

Διότι αν είναι να υποδύεται απλώς έναν «ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα», πολύ φοβάμαι ότι οι Στεφανουά με τα κολλητά σορτσάκια, τα στενά κοντομάνικα και τους κοιλιακούς έχουν το πάνω χέρι.

Κι αν μάλιστα η απάντηση στις Σπέτσες είναι το Καλέντζι, κλάφ’ τα Χαράλαμπε.