Χρειάστηκε κάποια εικοσιτετράωρα ο Νότης Μηταράκης για να μιλήσει δημοσίως μετά την αποπομπή του.

Χθες, λοιπόν, έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια. Αφού μας ενημέρωσε ότι στην πολιτική του διαδρομή προτάσσει το καθήκον, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα, πως δούλεψε σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23 αλλά και προσπάθησε με όραμα και σχέδιο να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε: «Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για δύο μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένειά μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα».

Α! Και δεσμεύτηκε ότι πλέον θα αφιερώνει ακόμη περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της εκλογικής του περιφέρειας.

Καμπάνια ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες

Η Κουμουνδούρου ξεκινά καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει το πανελλήνιο για την επερχόμενη εκλογή του αρχηγού από τη βάση του κόμματος. Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι, οι αριστεροί προφανώς δεν αγνοούν ότι οι πολίτες γνωρίζουν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας τα εσωκομματικά τους. Το αναφέρω για να εξηγήσω ότι η διαφημιστική εκστρατεία θα έχει ως στόχο να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του επόμενου επικεφαλής τους. Το κεντρικό της σύνθημα είναι «10 Σεπτεμβρίου συμμετέχω». Δεν ξέρω αν θα κατορθώσει να μετατρέψει το προϊόν που προωθεί σε πολιτικό γεγονός. Ξέρω ότι μια αφίσα δεν φτάνει, πάντως.

Ο Τσίπρας στο Λος Αντζελες

Μένω στα συριζαϊκά με την ευρεία έννοια. Την Κυριακή το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε για το οικογενειακό του ταξίδι με προορισμό την Καλιφόρνια. Το εισιτήριο της επιστροφής έχει βγει για 17 Αυγούστου. Επιτέλους κι ένας συριζαίος που θα περάσει καλά αυτήν την περίοδο. Γιατί, μεταξύ μας, και τίποτα να μη συνέβαινε, άλλο LA, άλλο Κουμουνδούρου.

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Οπως ενημερώθηκα αρμοδίως, από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Ιουλίου και στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβίκειου Βόλου.

Κατά τη διάρκειά της, έγιναν εκπαιδευτικές πτήσεις σε ορεινό περιβάλλον μεγάλου υψομέτρου σε συνδυασμό με αεροκίνητες ενέργειες ημέρα και νύχτα, και εκπαίδευση στην καταρρίχηση με την τεχνική rappel. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα αυτά ανέδειξαν τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του ειδικού πολέμου. Η πυρκαγιά στην Αγχίαλο μια εβδομάδα αργότερα τι ανέδειξε άραγε;

Ο διοικητής του 6ου Στόλου

Βέβαια, αυτή η συνεκπαίδευση δεν ήταν η μοναδική στρατιωτικού ενδιαφέροντος είδηση που βγήκε με καθυστέρηση. Την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε επισκέφθηκε ανεπίσημα την Ελλάδα ο διοικητής του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αντιναύαρχος Thomas Ε. Ishee. Βρέθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και συναντήθηκε με τον αρχηγό του, αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, ενώ μετά είχε και τετ α τετ με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, αντιναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα, ο οποίος εκπροσώπησε τον αρχηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο – που εκείνη την ημέρα είχε μάλλον σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Την επομένη, ο Αμερικανός πήγε και στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στο Αρχηγείο Στόλου, όπου είδε τον αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα.

Αντιδράσεις για τον χάρτη

Θα θυμάστε τη φωτογραφία της χθεσινής στήλης με τον Νίκο Χαρδαλιά να τσεκάρει έναν στρατιωτικό χάρτη; Λοιπόν, δεν έκανε εντύπωση μόνο σε εμένα. Εκανε και στο ΠΑΣΟΚ και στο τμήμα Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμφότεροι οι πολιτικοί αντίπαλοι του γαλάζιου υφυπουργού – που οσονούπω θα παραιτηθεί για να γίνει γαλάζιος υποψήφιος περιφερειάρχης – τού καταλόγισαν επιπολαιότητα και προχειρότητα. Ομολογώ ότι περίμενα υψηλότερους τόνους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εδώ μέχρι και ο τουρκικός Τύπος ασχολήθηκε με το εν λόγω στιγμιότυπο, γράφοντας ότι το ελληνικό «υπουργείο Αμυνας μοιράστηκε κατά λάθος μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Κουίζ μέτριας δυσκολίας

Πηγές μου τυχερές, που βρέθηκαν σε ψαροταβέρνα της Πάτμου το περασμένο Σάββατο, με ενημέρωσαν ότι κάποια στιγμή οι θαμώνες είδαν να πλησιάζει ένα περιπολικό και δέκα άνδρες ασφαλείας. Ετσι, υπέθεσαν ότι κάποιος σημαντικός επισκέπτης θα καθόταν σε ένα από τα διπλανά τραπέζια – εξού και πήραν τα κινητά ανά χείρας για να απαθανατίσουν το σελέμπριτι που θα έμπαινε. Τελικά, εμφανίστηκε ένα εγχώριο πολιτικό στέλεχος για φαγητό με τη σύζυγό του. Το κουίζ είναι μάλλον μέτριας δυσκολίας.