Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί σε κραυγές δήθεν για τη δημοκρατία με αντικείμενο τη φερόμενη ως νόμιμη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ανακοινώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η ομόφωνη απόφαση αθώωσης του πρώην υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας για την υπόθεση Novartis.

Η απόφαση αυτή είναι ακόμα ένα χαστούκι στο εξουσιαστικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε να ενοχοποιήσει δέκα κορυφαίους πολιτικούς αντιπάλους του προκειμένου, σύμφωνα με την παροιμιώδη φράση του Πολάκη, να βάλει κάποιους στη φυλακή για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ως γνωστόν, οι υπόλοιποι εννιά κατηγορηθέντες είχαν νωρίτερα απαλλαγεί. Χθες, ήρθε και η σειρά του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος δικαίως πανηγυρίζει. Οχι μόνο επειδή ήρθε η προσωπική του λύτρωση, αλλά και διότι η απόφαση είναι «νίκη της δημοκρατίας εναντίον εκείνων που την υπονόμευαν. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας. Είναι όμως και οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι εκείνου που βάλλεται αδίκως».

O Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε πολλές φορές σε σκευωρία, που εξυφάνθηκε από το εξουσιαστικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. «Το FBI διευκρίνισε χίλιες φορές […] ότι ουδέποτε διεξήγαγε έρευνα για έλληνα πολιτικό», έλεγε στις 8/10/2019. «Οσα παρουσίασε εδώ ο κ. Τσίπρας, ως έγγραφα του FBI, είναι τα προϊόντα όλης αυτής της αθλιότητας με τους κουκουλοφόρους, από τους οποίους ο ίδιος προσπάθησε να ωφεληθεί», συμπλήρωνε.

Μετά το κλείσιμο της υπόθεσης στην Αμερική, χωρίς να γίνει αναφορά σε πολιτικούς, ο Λοβέρδος επέκρινε δριμύτατα τον Αλέξη Τσίπρα και την εμμονή του εναντίον του. «Με αυτά που έχει κάνει δεν ξέρω πώς κοιμάται τα βράδια», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 27/6/2020.

Ωστόσο οι επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου δεν σταμάτησαν έως και χθες. Πιο πρόσφατη, η έντεχνα διοχετευμένη «πληροφορία» ότι είχε χαλκευθεί στη μετάφραση έγγραφο, από το οποίο είχε αφαιρεθεί το όνομά του. Μάλιστα, στις 12 του προηγούμενου Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για τον Λοβέρδο.

Οι νομομαθείς του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την εισαγγελέα, μεταξύ άλλων, ότι η απαλλακτική πρότασή της στηρίχτηκε σε αβάσιμους και καινοφανείς συλλογισμούς, παραποίηση εγγράφων και εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου. Και ο φιλικός Τύπος του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τσίπρα: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους […] η δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

Χθες όλη αυτή η σκευωρία κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, του ΠΑΣΟΚ αλλά και της δημοκρατίας τελείωσε οριστικά. Σε μια συγκυρία κατά την οποία το σημερινό ΠΑΣΟΚ κάνει συνομιλητές του τους σκευωρούς και τους συκοφάντες του, δήθεν στο όνομα της δημοκρατίας – για το μεγάλο ρεσάλτο προς την εξουσία.

Ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ, όχι του ΠΑΣΟΚ – που στρατεύεται εθελοντικά σ’ αυτό. Στη λογική τού «σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω».