Ηταν από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ: διετέλεσε υπουργός Εργασίας, υπουργός Οικονομικών και διευθυντής Προϋπολογισμού επί προεδρίας Νίξον και υπουργός Εξωτερικών επί Ρίγκαν, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος έφθανε στο τέλος του. Ο Τζορτζ Σουλτς που πέθανε το Σάββατο στο σπίτι του την Καλιφόρνια, σε ηλικία 100 ετών, είχε συνεργαστεί με όλους τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους από την εποχή του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, έως το 1989. Συνέχισε να γράφει και να μιλάει για θέματα όπως τα πυρηνικά όπλα και η κλιματική αλλαγή μέχρι πρόσφατα, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία των ΗΠΑ. «Αυτή τη στιγμή δεν ηγούμαστε» είπε σε συνέντευξή του πέρυσι τον Μάρτιο. «Αποχωρούμε από τον κόσμο».

Ο Σούλτς σεβόταν πάντα το κράτος δικαίου και έτσι βγήκε από το σκάνδαλο Ουότεργκεϊτ χωρίς να αμαυρωθεί η υπόληψή του – κάτι σπάνιο για την εποχή εκείνη. Οταν βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, είχε προκαλέσει την οργή του προέδρου Νίξον επειδή αρνήθηκε την απαίτησή του να χρησιμοποιήσει την Εφορία ως όπλο εναντίον των πολιτικών εχθρών του Νίξον. Ως υπουργός Εξωτερικών επί 6½ χρόνια, ο Σουλτς θεωρείτο η φωνή της λογικής στην κυβέρνηση Ρίγκαν, καθώς, όπως περιέγραψε, έκανε «αντάρτικο» με συναδέλφους του που δεν συμφωνούσαν με τη στρατηγική τερματισμού του Ψυχρού Πολέμου.

Ο διευθυντής της CIA επί Ρίγκαν, Ουίλιαμ Κέισι, ακολουθούσε μια δική του εξωτερική πολιτική μυστικά, ενώ το Πεντάγωνο διεκδικούσε διαρκώς να έχει μεγαλύτερο λόγο. Ο Σουλτς είχε απειλήσει τότε να παραιτηθεί τρεις φορές.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του στον τομέα περιορισμού των εξοπλισμών ήταν η Συμφωνία Για Πυρηνικά Οπλα Μεσαίου Βεληνεκούς του 1988 και λυπήθηκε ιδιαίτερα όταν την κατήργησε ο πρόεδρος Τραμπ το 2019.

«Χρειάζεται να έχουμε διάλογο με τους Ρώσους για τα πυρηνικά» είπε σε συνέντευξή του λίγο καιρό μετά.«Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει την δύναμη των όπλων αυτών. Στη δική μου εποχή, γνωρίζαμε πολύ καλά τον όλεθρο που μπορούν να προκαλέσουν».