Περιστατικό έντασης ανάμεσα στην ελληνική και τουρκική Ακτοφυλακή σημειώθηκε την ημέρα των Θεοφανίων σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση σκαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή εντός ελληνικών υδάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση, με μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το επεισόδιο προκλήθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονταν ελληνικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία εντόπισε η τουρκική Ακτοφυλακή, η οποία ξεκίνησε ελιγμούς με στόχο να τα απομακρύνει, με αποτέλεσμα να παρέμβει ακολούθως το ελληνικό Λιμενικό. Δεδομένου ότι η παρούσα περίοδος είναι αυτή του ψαρέματος της τσιπούρας, συχνά σημειώνονται αντιπαραθέσεις μεταξύ ελλήνων και τούρκων ψαράδων λόγω και της προσπάθειας γκριζαρίσματος της περιοχής από την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αντίστοιχες εντάσεις.
Η τουρκική Ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι το επεισόδιο σημειώθηκε λόγω εισβολής ελληνικών σκαφών σε τουρκικά χωρικά ύδατα, με τη «Χουριέτ» να αναφέρει ότι ύστερα από ελιγμούς τα σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν αυτά που απομακρύνθηκαν.







