Σταθερος αθλητικός πρεσβευτής της Κυνουρίας παραμένει ο μοναδικός σε ομορφιές Τυρός· το Tyros Run κλείνει φέτος τέσσερα χρόνια και οι διοργανωτές σχεδιάζουν τον Μάιο ένα διήμερο δρομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με καινοτομίες που θέλουν να συναρπάσουν συμμετέχοντες και επισκέπτες. To διήμερο 9-10 Μαΐου 2020, λοιπόν, δρομείς, κολυμβητές και φίλοι του αθλητικού τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πελοπόνησσο για να λάβουν μέρος στο Tyros Run 2020 George Marneris που διοργανώνεται από την «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας.

Φέτος η διοργάνωση για πρώτη φορά περιλαμβάνει κολυμβητικό αγώνα ανοικτής θαλάσσης. Το Σάββατο 9 Μαΐου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στα πεντακάθαρα νερά σε διαδρομές 750 μ. και 1.500 μ. στον κόλπο του Τυρού. Παράλληλα σχεδιάζεται μια δυναμική και γρήγορη διαδρομή για τολμηρούς δρομείς. Το Urban Sprint 1000 είναι ένας αγώνας ταχύτητας απόστασης 1000 μ. υπό τον σχεδιασμό του κορυφαίου αθλητή και προπονητή Γιώργου Λουφέκη. Η πρώτη μέρα της διοργάνωσης θα κλείσει με πολιτιστικά δρώμενα στο θέατρο Μέλινα Μερκούρη στο λιμάνι με θέμα τα τσακώνικα και τις παραδόσεις της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ημέρα της Μητέρας που εορτάζεται την ημέρα του αγώνα με θεατρικό αφιερωμένο στην «Τσακωνομάνα».

Την Κυριακή 10 Μαΐου δρομείς, παιδιά και περιπατητές έχουν την τιμητική τους. To κυρίως «μενού» περιλαμβάνει τους αγώνες 8.000 μ. και 16.000 μ. με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι του Τυρού. Τα παιδιά και οι μαθητές θα ζήσουν την χαρά ενός δρομικού αγώνα σε αποστάσεις 500 μ., 800 μ. και 1.000 μ. Ο Τυρός φημίζεται για το δίκτυο μονοπατιών. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να σχεδιάσουν για τους περιπατητές την πεζοπορία «Γνωρίστε τον Τυρό», μια υπέροχη διαδρομή 6.000 μ. και υπόσχονται να μας μείνει αξέχαστη. Εγγραφές - πληροφορίες : www.tyrosrun.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από