Τα λαμπιόνια έβγαιναν ανάμεσα από χρυσά και κόκκινα κλαδιά. Ετσι όπως σήκωνες το βλέμμα στο ταβάνι είχες την αίσθηση ότι βρισκόσουν σε ένα ολοφώτεινο, παραμυθένιο δάσος. Αυτό ακριβώς το σκηνικό αντίκριζαν όσοι προχθές το βράδυ απολάμβαναν το φαγητό τους στο Zurbaran της Πατριάρχου Ιωακείμ. Το δημοφιλές spot κρατάει τελικά τα «σκήπτρα» ανάμεσα σε άλλα εξίσου επιτυχημένα στη συγκεκριμένη πιάτσα, που ξεκινάει εκεί όπου ο δρόμος τέμνεται με την Πλουτάρχου. Εστιατόρια, μπαρ, φούρνοι, spots που έχουν τον τίτλο «τυροκομεία» και όπου μπορείς να απολαύσεις πρωινό και μεσημεριανό με προϊόντα των ελληνικών χωριών βρίσκονται δίπλα σε πολυτελή κοσμηματοπωλεία, ιστορικά ζαχαροπλαστεία και μικρές κομψές boutiques. Η πλευρά αυτή της Πατριάρχου Ιωακείμ είναι γεμάτη γιορτινά λαμπιόνια, κόκκινες κορδέλες, ατελείωτες μουσικές και μια ευχάριστη μυρωδιά από φρεσκοψημένο ψωμί, ζεστά κρουασάν και καφέ με «άγγιγμα» βανίλιας ή φουντουκιού. Αυτές είναι άλλωστε οι ζεστές, εκρηκτικές ευωδιές των Χριστουγέννων…

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ