Φιλέτο με σάλτσα πιπεριού, σατομπριάν, σαλάτες με φύλλα μαρουλιού και σάλτσα πικάντικης μουστάρδας. Ολα αυτά συνοδεύονται από συλλεκτικά κόκκινα κρασιά, τα οποία σερβίρονται σε κολονάτα κρυστάλλινα ποτήρια. Το εστιατόριο με το εκλεκτό γαλλικό μενού βρίσκεται στη μικρή Αντίπαρο. Το πρώην νησί της Μανταλένας – που σήμερα κατοικείται σε ένα μεγάλο μέρος του από πολύ γνωστούς εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλομετόχους σε παγκοσμίου βεληνεκούς κινηματογραφικά studios και διάσημους stars – απέκτησε restaurant με υψηλής ποιότητας (και… αλμυρής τιμής) εδέσματα της γαλλικής κουζίνας. Εκείνοι οι οποίοι έχουν παραμείνει στην Αντίπαρο αυτές τις ημέρες, όπως και κάποιοι οι οποίοι φθάνουν εκεί από την Αθήνα, σπεύδουν να κλείσουν τραπέζι για να δοκιμάσουν τις γαστριμαργικές προτάσεις του σεφ. Προσωπικά νομίζω ότι το μενού έτσι όπως μου το περιέγραψαν φίλοι που έφαγαν εκεί είναι λίγο βαρύ όταν το θερμόμετρο (ακριβώς όπως τις τελευταίες ημέρες) δείχνει κόκκινο. Εμείς οι Ελληνες όμως σπεύδουμε σε οτιδήποτε χαρακτηρίζεται trendy, έστω και αν δεν συμφωνούμε με «snob» προτάσεις αρκετές φορές…

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ