Ενα διήμερο με πολύ τρέξιμο αλλά και κολύμπι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στο 5ο Santorini Experience που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Οκτωβρίου 2019, στην πανέμορφη Σαντορίνη και μάλιστα μια εποχή που το νησί θα έχει χαλαρώσει (όσο μπορεί δηλαδή) από το τουριστικό τσουνάμι των καλοκαιρινών μηνών. Οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν τη δυνατότητα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 να απολαύσουν τις τρεις καθιερωμένες διαδρομές, πάνω στην Καλντέρα, με θέα το ηφαίστειο και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Η διαδρομή 5.000 μ. «Αριστείδης Αλαφούζος» προσφέρεται για τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10.000 μ. για τους λίγο πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15.000 μ. για εκείνους που αγαπούν τη δύναμη, την αντοχή και την αδρεναλίνη. Ολες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, κινούνται κυρίως σε χωμάτινο έδαφος, για να τερματίσουν και πάλι στην Οία. Το κολύμπι ανοιχτής θάλασσας αφορά μία διαδρομή 2.400 μ. από το λιμανάκι του Ηφαιστείου έως το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Στο πλαίσιο του Santorini Experience, σε συνεργασία με το MGC Soccer Central, επικεφαλής προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Playland, στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής των Μερένχες!

Το Santorini Experience τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και της Active Media Group.

Πληροφορίες και εγγραφές: www.santorini-experience.com