Ανεξάρτητα με το πώς θα ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα μπάσκετ, δύο πράγματα είναι σίγουρα πως απασχολούν σοβαρά τις ομάδες.

Το θέμα της διαιτησίας και το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στο πρώτο κομμάτι αυτό που τους «καίει» είναι να ελέγχονται σαφώς καλύτερα οι διαιτητές (οι οποίοι θα αμείβονται και καλύτερα λογικά) από μία ΚΕΔ στην οποία θέλουν κάποιες ομάδες να υπάρχει point system, ώστε να… υποβιβάζονται και διαιτητές με βάση τη συνολική βαθμολογία τους!

Είναι σίγουρο, αν και ακόμα όλα είναι σε επίπεδο συζητήσεων πως στο νέο πρωτάθλημα θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική ΚΕΔ, όχι μόνο σε σύνθεση αλλά κυρίως σε λειτουργία και με έλεγχο και από τον ΕΣΑΚΕ. Τουλάχιστον αυτό θέλουν οι ομάδες.

Οσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα συμφώνησαν ουσιαστικά όλοι (είχε αποχωρήσει ο Ολυμπιακός που όμως είχε προτείνει από πιο παλιά κάτι ανάλογο) για κεντρική διαχείριση, κάτι που μπορεί να δώσει σημαντική οικονομική ανάσα στους μικρομεσαίους καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προτίθενται να «σπάσουν» το συμβόλαιό τους και να γίνει νέο και κεντρικό, με καλύτερες συνθήκες για τους περισσότερους.

Κουράγιο, Ελεάννα…

Tόση γκαντεμιά, ούτε ο χειρότερος εχθρός της να την είχε καταραστεί…

Τη διεθνή μπασκετμπολίστρια Ελεάννα Χριστινάκη εννοώ, η οποία την Κυριακή το βράδυ έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη η οποία προβλήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή Pick N’ Roll της Cosmote TV και την παρακολούθησε ξαπλωμένη και βογκώντας από τον πόνο!

Τι συνέβη; Τη Δευτέρα στην καθημερινή ατομική προπόνησή της, η 23χρονη πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού και του Αθηναϊκού έπαθε ρήξη προσθίου χιαστού και μηνίσκου! Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε εγχείρηση και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν προβλέπεται να επιστρέψει στα γήπεδα πριν από τα Χριστούγεννα…

Μονοκούκι Γουόριορς!

Eκανε ένα γκάλοπ μέσα στους δικούς του κόλπους το ESPN και δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους είκοσι συντάκτες του να δώσει τύχη στους Μπλέιζερς!

Και οι είκοσι ψήφισαν μονοκούκι τους Γουόριορς, θεωρώντας ότι (παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ) θα επιβληθούν της ομάδας του Πόρτλαντ, θα προκριθούν στους τελικούς και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το three-peat απέναντι στους Μπακς.

Σε αντίθεση με τους τελικούς της Δύσης, εκείνοι της Ανατολής ανάμεσα στους Μπακς και στους Ράπτορς θεωρούνται πιο ανταγωνιστικοί. Στην προκειμένη περίπτωση από τους είκοσι αναλυτές της σειράς, οι 13 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη… συμμορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι επτά σε αυτήν του Καουάι Λέοναρντ.

Τέλος εποχής

στο Μόναχο

Το σημερινό παιχνίδι της Μπάγερν με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην Αλιάντς Αρένα σηματοδοτεί και το τέλος εποχής για τρεις ποδοσφαιριστές που φόρεσαν για πολλά χρόνια τη φανέλα της ομάδας της Βαυαρίας. Για τους Ρόμπεν και Ριμπερί ήταν γνωστό, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν και ο Ραφίνια. Στη σημερινή αναμέτρηση, τελευταία του πρωταθλήματος, η Μπάγερν θέλει ακόμα κι ένα βαθμό για την κατάκτηση του τίτλου, και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα αποχαιρετήσουν τους οπαδούς της Μπάγερν και την Αλιάντς Αρένα.

Vidcast: Face2Face