Ο Γιάννης Κώτσιρας του Αστέρα Τρίπολης, ένας ποδοσφαιριστής που βαδίζει στα 27 του χρόνια, ήταν η έκπληξη του Αγγελου Αναστασιάδη εν όψει των προσεχών υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Ο Κώτσιρας αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος αμυντικός και προφανώς θα πάρει τη θέση του Μπακάκη, ενός παίκτη που ετοιμάζεται να κάνει την ερχόμενη εβδομάδα εγχείρηση στους κοιλιακούς.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών. Είναι όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Αστέρα και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πετύχω κάτι τόσο σπουδαίο. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την Εθνική μας και να δικαιώσω τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του που με εμπιστεύτηκαν. Η σημερινή θα είναι μια ημέρα που θα θυμάμαι για πάντα» δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος ο Κώτσιρας. Και πώς να μην είναι, δηλαδή;

Οι διεθνείς από τις 22 και μετά θα κάνουν μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία, ενώ στις 30 του μήνα έχει προγραμματιστεί φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια. Και μετά θα δοθούν τα δύο κρίσιμα ματς (8 και 11 Ιουνίου) στο Ολυμπιακό Στάδιο με Ιταλία και Αρμενία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Αναστασιάδης κάλεσε τους εξής ποδοσφαιριστές: Μάνταλος, Μπάρκας, Μπακασέτας, Πέλκας, Πασχαλάκης, Βαλεριάνος, Κουρμπέλης, Σιώπης, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας , Κουλούρης, Ντουρμισάι, Κώτσιρας, Μαυρίας, Κολοβός, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Ζέκα. Οι Δώνης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος θα αγωνιστούν στα επίσημα παιχνίδια, ενώ δεν κλήθηκαν οι Μήτρογλου, Τοροσίδης, Ρισβάνης.

Vidcast: Face2Face