Σαββατοκύριακο… Το περιμένω με λαχτάρα αν και το Σάββατό μου είναι μάλλον κουτσουρεμένο! Παρ’ όλ’ αυτά όταν σκέφτομαι το Σαββατοκύριακο η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου είναι «αναζωογόνηση»! Για τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε, αλλά και για τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται… Η καθημερινότητά μου είναι πολύ απαιτητική. Ο προπονητής μου Ανδρέας Τσώνης έχει βάλει ψηλά τον πήχη για τη σεζόν που έρχεται και έτσι όλη η εβδομάδα για μένα έχει δύσκολες προπονήσεις, συχνά δύο φορές την ημέρα, και συνολικά περισσότερες από επτά ώρες ημερησίως. Γυρνώντας στο σπίτι με περιμένουν οι δουλειές του σπιτιού και βέβαια το μεγάλωμα της μικρής μου πριγκίπισσας.

Τα Σάββατα, λοιπόν, θα ξυπνήσω και πάλι νωρίς, κατά τις 7.30 με δυνατό καφέ και προσεγμένο πρωινό γιατί η τελευταία προπόνηση της εβδομάδας ξεκινά στις έντεκα το πρωί. Η ξεκούραση του Σαββατοκύριακου θα ξεκινήσει αφού τελειώσω, περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, κατά τις τρεις το μεσημέρι. Τώρα αρχίζουν τα καλά… Με περιμένουν χαλαρωτικό μασάζ, σάουνα και jaccuzi! Φτάνω στο σπίτι κατά τις εξίμισι το απόγευμα όπου με περιμένει η κόρη μου με τη «γιαγιά».

Το βράδυ είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε με φίλους αγαπημένους ή συγγενικά πρόσωπα, αφού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για κάτι τέτοιο. Τις περισσότερες φορές οι οικοδεσπότες είμαστε εμείς. Είναι και πιο εύκολο για μας γιατί η κόρη μου, η Λένια, κοιμάται νωρίς. Το φαγητό βράδυ Σαββάτου συνήθως περιλαμβάνει εξωτική κουζίνα, έχω αδυναμία στο μεξικάνικο βλέπετε και βέβαια να ‘ναι καλά τα ντελίβερι, πού να βρεθεί κουράγιο για μαγείρεμα!

Κυριακή πρωί θα απολαύσω την πολυτέλεια να ξυπνήσω όποια ώρα θέλω και να χουζουρέψω με την κόρη μου. Ακολουθεί συνήθως brunch, είναι διασκεδαστικό και τώρα τελευταία όλο και περισσότεροι χώροι το προσφέρουν. Ομελέτα σε συνδυασμούς, σαλάτα, αρωματικός καφές και αν το καταφέρω «κλέβω» και μια πιρουνιά από το pancake του «μπαμπά» όσο αυτός ασχολείται με τη Λένια.

Το μεσημέρι θα μας βρει στο σπίτι, γιατί η μικρή αποζητά το κρεβατάκι της. Ζηλεύω και συνήθως ξαπλώνω κοντά της. Είπαμε να γεμίσουμε μπαταρίες. Το βράδυ της Κυριακής θα μαγειρέψουμε μαζί με τον άντρα μου και αφού παίξουμε με τη μικρή και τη βάλουμε για ύπνο θα χαλαρώσουμε βλέποντας καμιά ταινία.

Ισως όλα να ακούγονται απλά και τετριμμένα, αλλά δεν είναι. Είναι στιγμές οικογενειακές, γεμάτες ικανοποίηση, αγάπη και ευτυχία. Η ζωή μου είναι πολύπλοκη, επειδή εκτός από μητέρα και σύζυγος είμαι και αθλήτρια και αυτό με βάζει σε θέση με πολλές ευθύνες. Απέναντι στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου και σε όσους πιστεύουν σ’ εμένα και με παρακολουθούν. Θέλω να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και ο τρόπος που λειτουργώ διαφοροποιεί την καθημερινότητά μου, αλλά και τα Σαββατοκύριακά μου λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον στόχο μου.

Οταν θα σταματήσω να είμαι (και) αθλήτρια, σίγουρα θα έχω περισσότερες επιλογές. Για παράδειγμα μου αρέσουν οι γρήγορες αποδράσεις. Τα Σαββατοκύριακα ενδείκνυνται για κοντινές αποδράσεις, ιδανικά θα μου άρεσε μια εκδρομή στο Ναύπλιο με τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια, είναι ένας αγαπημένος προορισμός που δεν τον βαριέμαι ποτέ. Αλλη αγαπημένη συνήθεια είναι το θέατρο ή μια καλή ταινία στο σινεμά. Λατρεύω τις παραστάσεις για παιδιά και ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο η Λένια για να μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί.

Ομως… Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ετσι και το Σαββατοκύριακο. Δεν με ενοχλεί, φρόντισα να περάσω όμορφα και Δευτέρα πρωί είμαι γεμάτη ενέργεια για την εβδομάδα που αρχίζει!