Το τεράστιο, ολοκαίνουργιο κτίριο του Boucheron λάμπει και το ίδιο όπως και τα ογκώδη διαμάντια τα οποία φιλοξενεί στις βιτρίνες του. Εξι μήνες πριν, ένα πολύχρωμο πανό κάλυπτε την πρόσοψη του κτιρίου στη γωνία της Rue de la Paix με την εμβληματική Place Vendome. Ο δρόμος και η πλατεία είναι γεμάτα με τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου. Bvlgari, Freud, Chaumet, Buccellati, Chopard, Piaget και βέβαια το Cartier που βρίσκεται δίπλα στο παλιό πάντα chic ξενοδοχείο Westminster. Η Σήλια Κριθαριώτη και το επιτελείο της είχαν κλείσει έναν χώρο εκεί για να τοποθετήσουν τις τελευταίες πινελιές στα ρούχα, δημιουργήματα πραγματικής Haute Couture. Τα μανεκέν έφθαναν στον χώρο για να δοκιμάσουν τα ρούχα, τα οποία θα ανέβαιναν την επόμενη ημέρα στην πασαρέλα. Ανάμεσα στα όμορφα, πολύ νεαρά μοντέλα και κάποιες «ιέρειες» του παγκόσμιου modeling οι οποίες καλούνται πάντα από τους σχεδιαστές να χαρίσουν αυτό το ιδιαίτερο touch. Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάντα άλλωστε σε ένα top model το οποίο φοράει μια Haute Couture δημιουργία… Η Μαρία Μπόργκες ήταν αυτή τη φορά το μοντέλο star που επέλεξε η κυρία Κριθαριώτη…

Εντυπωσιακό θέαμα εμπνευσμένο από το τσίρκο

Πολλές από τις προσωπικότητες οι οποίες κινούνταν στα μεγάλα πολυτελή κοσμηματοπωλεία τύπου Boucheron, στα λαμπερά ξενοδοχεία σαν το The Ritz, το Costes, το Four Seasons, το Meurice, το Plaza Atheneé έκαναν την εμφάνισή τους στο fashion show της Σήλιας Κριθαριώτη στη Σχολή Καλών Τεχνών. Εναν εντυπωσιακό χώρο, συνδεδεμένο με την παγκόσμια τέχνη, κατάλληλο για ένα εκρηκτικό, «αλλιώτικο» θέαμα. Εμπνευσμένο από το Cirque du Soleil. Εκρηκτικά χρώματα, ρούχα που θύμιζαν «μικρά γλυπτά», χορευτές (ήταν εκεί ο ταλαντούχος Τάσος Ξιαρχό, της ομάδας του Κωνσταντίνου Ρήγου ο οποίος πετούσε μαζί μου από την Αθήνα), DJ με δυνατές μουσικές, ένα πραγματικά ιδιαίτερο θέαμα το οποίο συγκέντρωσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους θεατές. Ανάμεσά τους fashion editors και επιτελικά στελέχη σημαντικών περιοδικών όπως η Σάρα Χάρις της βρετανικής Vogue. Υψηλή ραπτική με πολύτιμα, πανάκριβα υφάσματα, χειροποίητα κεντήματα, πέτρες, ακόμα και παπούτσια τα οποία σχεδίασε η Σήλια Κριθαριώτη. Η ταλαντούχα designer εμπνεύστηκε άλλωστε από τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ ο οποίος λάτρευε τον κόσμο του τσίρκου. Ο βραβευμένος με Νομπέλ συγγραφέας συνήθιζε να λέει ότι στο τσίρκο παρακολουθείς το θέαμα, κερδίζοντας όμως την ποιότητα ενός πραγματικά ευτυχισμένου ονείρου… Το νυφικό στο τέλος του σόου φόρεσε η Λένα Ερνίνοβα, σύζυγος του ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Evening Standard».

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι συνεχίζεται με καταιγισμό από παρουσιάσεις, ενώ το βαρύ χιόνι στη γαλλική πρωτεύουσα δυσκολεύει τις μετακινήσεις.