«Εντός, εκτός και επί τα αυτά». Χώρισαν τόσο όσο! Η ιλαροτραγωδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος. Τελευταίο επεισόδιο η δήθεν αποχώρηση των ΑΝΕΛ, με παραχώρηση όμως δύο «δανεικών» βουλευτών για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα, χωρίς διαγραφή από τους ΑΝΕΛ! Σε τι αποσκοπεί αυτή η νέα κακόγουστη παράσταση; Από τη μία να διαμορφώσει το αφήγημα ότι ο Πάνος Καμμένος τηρεί τις υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές του. Και, από την άλλη, να παραμείνουν για μερικούς μήνες ακόμη γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Ποιον ελπίζει, άραγε, να πείσει ο κ. Καμμένος, από τη στιγμή που και ο τελευταίος ψηφοφόρος καταλαβαίνει ότι με την κατά συνείδηση ψήφο εμπιστοσύνης στηρίζει στην ουσία την κυβέρνηση και, κατ’ επέκταση, τη Συμφωνία των Πρεσπών; Και ποιον ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν ότι όλα αυτά τα «πηγαινέλα», οι μεταγραφές και οι συνεχείς κυβιστήσεις εκφράζουν το νέο και το προοδευτικό στη διακυβέρνηση του τόπου;

Οι πρόσφατες αυτές σκηνοθετημένες εξελίξεις δεν είναι, φυσικά, στην πραγματικότητα τίποτα καινούργιο. Εκφράζουν τον κυνισμό και την έλλειψη αρχών και αξιών των δύο κυβερνητικών εταίρων. Πράγμα που φτάνει πολλές φορές στα όρια του κωμικού, καθώς Τσίπρας και Καμμένος είναι ικανοί να υποστηρίξουν τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πάλι προσβάλλουν τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων με φθηνά, πρωτοφανή και αστεία επικοινωνιακά τρικ. Και πάλι βάζουν το μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Και πάλι προκαλούν τη χλεύη, συμπαρασύροντας, δυστυχώς, μαζί τους τη χώρα.

Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει βγει από τον επενδυτικό χάρτη, η ανταγωνιστικότητα κατρακυλάει και το brain drain συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, η κυβέρνηση τι προσφέρει στην προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης; Θλιβερές μεθοδεύσεις που δεν εκθέτουν απλά την ίδια, αλλά καταδικάζουν την οικονομία και τη χώρα σε τέλμα. Ολες οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά  ζημιώνονται με την παράταση αυτού του αδιεξόδου. Για αυτό και όσο νωρίτερα πέσει η αυλαία αυτής της γελοίας παράστασης, τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών