Τώρα που οι αυταπάτες βούλιαξαν στον βούρκο της διαχείρισης μιας εχθρικής πολιτικής… Τώρα που το «μία από τα ίδια» ετοιμάζεται να διαδεχτεί τους κωλοτούμπες που πάλιωσαν, ας το σκεφτούμε: Οι αλλαγές, η ανατροπή, που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι επαγγελματίες, η φτωχολογιά της Αθήνας, θα έρθει από τα κάτω, με οργάνωση κι αγώνα παντού. Χορτάσαμε από σωτήρες, δυνατά ονόματα, υποψηφίους Βορείων Προαστίων που αγαπούν την Αθήνα.

Το λέμε δυνατά – καθαρά – τίμια: Ισχυρό ΚΚΕ παντού στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιό μας, μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης – αγώνα – αλλαγής.

Οταν διάφοροι υποψήφιοι ήρθαν κι έφυγαν, εμείς είμαστε εδώ.

Στηρίζοντας, διεκδικώντας, πιέζοντας για λύσεις – ανάσες, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ολα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων στις γειτονιές της πόλης, στους χώρους δουλειάς, στον πολιτισμό, στα σχολεία. Στηρίζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δήμου, που με τη δουλειά τους καθημερινά κράτησαν όσο μπορούσαν τις λειτουργίες της πόλης.

Απέναντι στους υποψήφιους των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, με τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, του ΚΙΝΑΛ – που διοικεί 8 χρόνια τον Δήμο – με τον πρώην υπουργό του Γ. Παπανδρέου κ. Γερουλάνο, τον υφυπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου κ. Ηλιόπουλο, μπαίνει το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στην κάλπη: Δήμαρχος υπηρέτης των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των πολλών επιχειρηματικών συμφερόντων ή Δήμαρχος που δουλεύει μαζί με τον λαό της πόλης από θέσεις διεκδίκησης – αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Ποιος Δήμαρχος, ποια διοίκηση θα στηρίξει το λεηλατημένο εισόδημα των Αθηναίων μειώνοντας αποφασιστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη; Θα καταργήσει το δημόσιο χαράτσι της λεγόμενης ελεγχόμενης στάθμευσης; Θα παγώσει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για μικρά χρέη στον Δήμο; Ποιοι μπορούν να στηρίξουν τους επαγγελματίες στους χώρους εστίασης από το σαφάρι προπλήρωσης τελών και κλήσεων;

Ποιοι θα μετατρέψουν σε συμβολική τη συμμετοχή των Αθηναίων στις δομές και υποδομές του Δήμου (πισίνες – γυμναστήρια – γήπεδα – Τεχνόπολη); Ποιοι θα στηρίξουν τους 8.500 χιλιάδες εργαζόμενους του Δήμου και θα στηριχθούν στην εργασία τους; Ποιοι δεν δεσμεύονται από τα ματωμένα πλεονάσματα και θα αξιοποιήσουν τα 57 εκατ. πλεονάσματα για να καταργηθούν τα τροφεία στους σταθμούς για οικονομικά εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, να κατευθύνουν ποσά στα κέντρα πρόληψης, στον ΚΥΑΔΑ, στις σχολικές επιτροπές; Ποιοι μπορούν να κινητοποιήσουν λαϊκές δυνάμεις διεκδικώντας κάθε ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους μιας πόλης που έχει ελάχιστα ποσοστά πρασίνου και αναψυχής; Η απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα είναι: Οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που δρουν στο πλάι μας.

Με συνέπεια λόγων κι έργων σταθήκαμε αυτά τα χρόνια, με τις πολιτικές μας θέσεις και τις εκατοντάδες προτάσεις, απέναντι σε μια διοίκηση που υπηρέτησε τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αντιπολίτευση ουσιαστική – μαχητική – τεκμηριωμένη, μαζί με τη συνολικότερη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Ανάμεσα σε πάνω από 10 υποψηφίους στην Αθήνα, μεταξύ τους και το αποκρουστικό πρόσωπο των Νεοναζιστών, η απάντηση είναι να κοιτάξουμε μπροστά με το κόκκινο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Νίκος Σοφιανός είναι δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ