Η ολόχρυση άμαξα με τα κόκκινα βελούδινα καθίσματα μεταμορφώθηκε σε… νεροκολοκύθα. Ο πολύτιμος χρυσός άρχισε να ξεθωριάζει, το emperor red μοιάζει μίζερο, θαμπό. Η Τερίζα Μέι, η βρετανίδα πρωθυπουργός, επονομαζόμενη και Σταχτοπούτα, λόγω της μεγάλης αδυναμίας που τρέφει στα κόκκινα, κοριτσίστικου στυλ, γοβάκια, δηλώνει ότι θα δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις. Η κυρία Μέι, η οποία κάποτε αποτελούσε μια ισχυρή, πολλά υποσχόμενη προσωπικότητα στο Συντηρητικό Κόμμα, άφησε τον… μεγαλόσωμο γάτο της κατοικίας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ να κρυφοκοιτάζει μέσα από τις κουρτίνες και η ίδια έκανε δηλώσεις στην κεντρική είσοδο. Η Τερίζα, ισορροπώντας με χάρη πάνω στα γοβάκια με τα τακούνια, τύπου Mary Jane, δήλωσε ότι μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα (στο μεταξύ είχε κατατεθεί η πρόταση μομφής και ακολούθησε η κρίσιμη ψηφοφορία). Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα απόγνωσης, κάτω από τον βαρύ γκρίζο ουρανό του Λονδίνου. Η συμφωνία για το Brexit πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, η δημοτικότητα της πτωχής Τερίζα καταρρέει, αντίθετα με αυτήν της πρώην ηθοποιού, νυν πριγκίπισσας Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι στα ύψη. Η άμαξα της Τερίζα… κατέληξε σε νεροκολοκύθα ενώ της Μέγκαν (υπήρχαν φήμες ότι θα «κοσμούσε» ακόμα και αυτό το πολυσυζητημένο εορταστικό εξώφυλλο των «ΤΙΜΕ», ως προσωπικότητα της χρονιάς) είναι σαν αυτές του παραμυθιού.

Τα μέλη της ελληνικής παροικίας, το Albert Hall

Τα μέλη της ελληνικής παροικίας στη βρετανική πρωτεύουσα, ισχυροί εκπρόσωποι της ναυτιλίας οι περισσότεροι, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Κάποιοι από αυτούς έχουν (παρά τις προσπάθειες της Μέι-Σταχτοπούτας να τους μεταπείσει) ήδη μετακομίσει στο Μονακό. Οι πολιτικές εξελίξεις θα κρίνουν αν θα εγκατασταθούν μόνιμα στο λαμπερό κρατίδιο του πρίγκιπα Αλβέρτου. Χρυσές άμαξες, κόκκινα βελούδινα χαλιά στο λονδρέζικο Albert Hall και haute couture φορέματα, με ελληνική υπογραφή. Πολύτιμες δημιουργίες της ελληνίδας couturier Σήλιας Κριθαριώτη, «έντυσαν» top models και δημοφιλή ονόματα της διεθνούς showbiz στη διάρκεια της λαμπρής τελετής των British Fashion Awards. Με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους του παγκόσμιου χώρου της μόδας να δίνουν το παρών. Η φήμη της κυρίας Κριθαριώτη έχει εδώ και καιρό «πετάξει» μακριά από τη Συνοικία των Θεών και το όμορφο νεοκλασικό, όπου βρίσκεται το ατελιέ της.

Το Ιδρυμα Λασκαρίδη και η δραματική κατάσταση στο Γυμνάσιο Μυκόνου

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, επιτρέπει στους επισκέπτες να κοιτάζουν στη θάλασσα. Τη θάλασσα που αυτές τις ημέρες έχει «ζωγραφιστεί» με χρώματα γκρίζα, μελαγχολικά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί σήμερα το απόγευμα στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος, με αφορμή την τελετή απονομής του βραβείου «Θεμιστοκλής», που διοργανώνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ενα καράβι αναχωρεί από τον Πειραιά με κατεύθυνση τα νησιά των Κυκλάδων. Μου κάνει εντύπωση ότι η λαμπερή, κοσμοπολίτικη Μύκονος, με τα εκατομμύρια τουρίστες το καλοκαίρι, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις όσον αφορά το διδακτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο. Εντονη είναι η δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία του νησιού, δεδομένου ότι πλησιάζουμε στο τέλος του έτους και ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στο Γυμνάσιο. Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς έκανε νέα, δυναμική παρέμβαση στον υπουργό Παιδείας. Οι γονείς των μαθητών συνάντησαν τον κ. Κουκά προκειμένου να συζητήσουν την προβληματική κατάσταση και τις εξελίξεις επί του θέματος…