H Πλατεία Συντάγματος θυμίζει ένα τεράστιο, αστραφτερό κουτί! Ετσι κι αλλιώς το νεοκλασικό κτίριο το οποίο στεγάζει το Public, στολισμένο με χιλιάδες λαμπιόνια, αποτελεί το πλέον «εντυπωσιακό» δώρο στο κέντρο. Οι περαστικοί, τα μικρά παιδιά, οι τουρίστες σταματάνε για να φωτογραφίσουν το ογκώδες silver box με τον ολόχρυσο φιόγκο, που χαρίζει ένα υπέροχο φως στην πλατεία. Τα συνεργεία έχουν ανέβει στις σκάλες για να τοποθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο decoration του Christmas tree. Ο κόσμος ο οποίος παρακολουθεί σχολιάζει ότι οι Αρχές περίμεναν να περάσει η 6η Δεκεμβρίου, ημερομηνία συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για να τοποθετήσουν τα φωτάκια στο δέντρο. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, υπήρχε μόνο ο μεγάλος μεταλλικός σκελετός. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο απέναντι Athens Plaza έχει κάτι από commedia dell’ arte. Οι αγαπημένες μορφές με τις χρυσοκόκκινες στολές και τα «περίεργα» σκουφιά δίνουν ένα ξεχωριστό «άγγιγμα» στο συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα που εμένα προσωπικά με ταξιδεύει στα στενά δρομάκια της Βενετίας, εκεί όπου έχω ανακαλύψει μοναδικές «τρύπες» με εκπληκτικά αντικείμενα της commedia dell’ arte.

Από το Σύνταγμα, στο Albert Hall με τους διάσημους designers

Αστραφτερά κουτιά, χαριτωμένα «ανθρωπάκια» με βελούδινες κόκκινες στολές, στρατιωτάκια με χρυσά καπέλα και μπάλες που θυμίζουν αυτές στις disco τη δεκαετία του ’80. Ο στολισμός στην Αθήνα είναι ίσως ο καλύτερος αυτά τα Χριστούγεννα. Στο Λονδίνο το πνεύμα των Χριστουγέννων «επηρεάζει» το ντεκόρ του Albert Hall. Στον συγκεκριμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν τα Fashion British Awards. Διάσημοι σχεδιαστές μόδας, super models, big stars, εκδότες των μεγαλύτερων περιοδικών του πλανήτη και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία θα βρίσκονται εκεί. Οι καλύτεροι βραβεύονται για τη δουλειά τους. Οι σημαντικοί designers και μεγάλοι οίκοι έχουν ήδη κλείσει τα δικά τους τραπέζια στον χώρο. Ο Valentino, οι Dolce & Gabbana, η LVMH, o Gucci, o Armani, η Mary Katrantzou, o Saint Laurent, η Prada θα δώσουν το «παρών». Η ελληνίδα couturier Σήλια Κριθαριώτη έχει ετοιμάσει το δικό της τραπέζι, με καλεσμένους σημαντικούς ανθρώπους. Μία από τις θέσεις ανήκει στο επιτελικό στέλεχος της βρετανικής «Vogue» Σάρα Χάρις, στα super models Σίντι Μπρούνα και Ζοζεφίν Σκρίβερ, στη Σόφι Γκούντγουιν του «Tatler» κ.ά. Ολες τους θα είναι ντυμένες με Celia Kritharioti haute couture…

Gothic και Google

Παρατηρώ ένα από τα πολύ μικρά στην ηλικία μοντέλα που έχει χρησιμοποιήσει ο οίκος Gucci για την καμπάνια με τα μπιζού που φέρουν τον τίτλο Gothic. Το κορίτσι φοράει βελούδινες μπορντό κάπες, ογκώδεις σταυρούς στον λαιμό, εκκεντρικού τύπου δαχτυλίδια. Κρατάει στα χέρια του ένα… αρνί. Αναρωτιέμαι αν κάποια από τις επιχειρηματικές προσωπικότητες της Ιταλίας, οι οποίες φθάνουν στην Αθήνα για το παιχνίδι της Μίλαν εναντίον του Ολυμπιακού (UEFA Γιουρόπα Λινγκ), θα «τολμήσει» να έχει πάνω της κάτι από τις gothic στυλιστικές προτάσεις του υπ’ αριθμόν 1 οίκου της χώρας τους. Σίγουρα αρκετό gothic θα έχει το πάρτι του Πάρη Κασσιδόκωστα, σε έξι ακριβώς ημέρες. Αυτό είναι το κεντρικό του θέμα. Στο κέντρο της Αθήνας και πάλι. Νεαρά παιδιά γέμισαν τα «βαριά» σαλόνια της γαλλικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, για τα βραβεία της Google και συγκεκριμένα τα Google Premier Partner Awards 2018. Νικήτρια η ελληνική εταιρεία Relevance Digital Agency.