Χάρη στην αποφασιστική στάση των μαθητών, των 15μελών και των 5μελών τους, της μαθητικής κοινότητας, οι προσπάθειες διαφόρων φασιστοειδών να ρίξουν το ναζιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο - με το σιγοντάρισμα της ΝΔ, αλλά και τμημάτων της Εκκλησίας - απέτυχαν. Στην απομόνωση των φασιστοειδών και στην αποτυχία του σχεδιασμού τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ.

Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, που οργανώθηκαν με ανώνυμα καλέσματα, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, με εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα προβλήθηκαν υπέρμετρα και με «πιασάρικους» τίτλους σε σχέση με την πραγματική τους απήχηση. Ενώ την ίδια στιγμή θάβονται:

- Οι μαθητικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων μαθητών και με συνθήματα όπως: «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν βλέπει αυτές τις κινητοποιήσεις, οι οποίες και κλιμακώνονται μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το Λύκειο.

- Οι κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, που ανάγκασαν μάλιστα την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί.

- Οι συγκεκριμένες αντιδράσεις χιλιάδων μαθητών στην προσπάθεια των φασιστοειδών, που ακόμα και αν το πρωί αντίκρισαν στο σχολείο τους ένα πανό με εθνικιστικό σύνθημα οι ίδιοι το αφαίρεσαν από τις πύλες του σχολείου.

Υπάρχει εξήγηση και για την υπερπροβολή και για το «θάψιμο». Βολεύει τόσο τη ΝΔ, για να ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που με αφορμή αυτές τις αντιδράσεις επιχειρεί να τροφοδοτήσει ψεύτικα δίπολα. Και οι δύο ρίχνουν νερό στον μύλο της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ρίχνει ή όχι νερό στον μύλο η τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι όποιος είναι αντίθετος με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι εθνικιστής; Τη στιγμή μάλιστα που το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί αρνητικά, καθώς η συμφωνία των Πρεσπών υπαγορεύτηκε από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ρίχνουν ή δεν ρίχνουν νερό στον μύλο, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όταν επικεντρώνονται, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, στο ονοματολογικό, κρύβοντας το ουσιαστικό και ανησυχητικό για όλους τους λαούς των Βαλκανιών: ότι με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ ξεδιπλώνονται τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την ανάσχεση της ρώσικης επιρροής στην περιοχή και μπαίνουν σε νέα επικίνδυνη φάση οι ανταγωνισμοί που μυρίζουν μπαρούτι για τους λαούς; Και αυτό το κρύβουν όλοι, μαζί και οι φασίστες, γιατί στην ουσία συμφωνούν.

 

Ο αντιφασισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το μέτωπό του με την Ακροδεξιά είναι α λα καρτ. Την ίδια στιγμή που χύνει δάκρυα για τα θύματα του ρατσισμού, η κυβέρνηση έχει φτιάξει κολαστήρια τύπου Μόριας. Την ίδια στιγμή που αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ απειλή - και όντως είναι - ο Ορμπαν, η Λεπέν κ.λπ., ο ΣΥΡΙΖΑ αποθεώνει ως «διαβολικά καλό» τον Τραμπ, που απειλεί ακόμα και με εκτελέσεις μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Ο φασισμός και η Ακροδεξιά έχουν αιτίες που πρέπει να τις πολεμήσουν ο λαός και η νεολαία. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που πριμοδοτούν με πολλούς τρόπους αυτές τις δυνάμεις, όπως έχει αποδειχτεί για τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν γεωπολιτικά συμφέροντα που επενδύουν στην ενίσχυση τέτοιων δυνάμεων για να τις αξιοποιήσουν στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα και δεν γίνεται με τη σημαία του ΝΑΤΟ και της δικτατορίας τους κεφαλαίου να αντιμετωπίσεις το φίδι του ναζισμού.

Το ΚΚΕ και η νεολαία του, η ΚΝΕ, έχουν μεγάλη πείρα στην αντιπαράθεση, στην αποκάλυψη και στη σύγκρουση με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Ας μη το ξεχνάει αυτό κανείς, γιατί θα οδηγηθεί σε λάθος υπολογισμούς.

Ο Νίκος Αμπατιέλος είναι γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από