Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Τορίνο είναι «τυλιγμένο» σε χρώματα μπλε-μοβ. Η πόλη των μεγαλοβιομηχάνων της εμβληματικής οικογένειας Ανιέλι, της Γιουβέντους, της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί (οι γονείς της διαθέτουν έναν πανέμορφο πύργο στα προάστια) μοιάζει απίστευτα γοητευτική αυτές τις ημέρες. Οι αντανακλάσεις από τα λαμπιόνια χαρίζουν αισιόδοξες νότες στην ιταλική αυτή πόλη, εκεί όπου υπάρχουν οι σημαντικές βιομηχανίες, συγχρόνως όμως χτυπάει και η «καρδιά» του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο Christmas tree είναι διαφορετικό. Σε πιο «σκοτεινά» χρώματα, περισσότερο μινιμαλιστικό από αυτά που έχουν στηθεί σε άλλες πρωτεύουσες του πλανήτη. Εντυπωσιακό και το ασημένιο δέντρο (μοιάζει με high tech κατασκευή) στη Μόσχα. Ενα τεράστιο κόκκινο αστέρι στη μέση «τραβάει» τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Λαμπεροί, εκρηκτικοί στολισμοί και στην Πόλη του Μεξικού και τη Νέα Υόρκη. Οι βιτρίνες του Saks στην Πέμπτη Λεωφόρο είναι φαντασμαγορικές.

Οι πεταλούδες, ο Γουόρχολ…

Οι βιτρίνες του Saks, του δημοφιλέστερου πολυκαταστήματος στο Big Apple (το Bergdoof Goodman και το Βurveys θεωρούνται περισσότερο chic, αν και μοιράζονται πάνω-κάτω το ίδιο εμπόρευμα), πραγματικά εντυπωσιακές, κάνουν το μυαλό μου να γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω. Ηταν τότε που οι πεταλούδες της Ελληνίδας Depy Chandris είχαν γεμίσει τις βιτρίνες του κορυφαίου πολυκαταστήματος. Οι περίφημες πεταλούδες-κοσμήματα, σε μαύρα και κόκκινα χρώματα, με διαμάντια και την υπογραφή της διεθνούς ακτινοβολίας σχεδιάστριας, είχαν δημιουργήσει τεράστια αίσθηση στη μητρόπολη του πλανήτη. Ο ίδιος ο Αντι Γουόρχολ είχε εκφραστεί με τα κολακευτικότερα σχόλια για τη δουλειά της Χανδρή, η οποία τότε κατοικούσε μόνιμα στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ».

Το bazaar της ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο «πατέρας» της pop art είχε φιλοτεχνήσει (ήταν το μοναδικό πρόσωπο ελληνικής καταγωγής) την εκκεντρική Depy Chandris στο εξώφυλλο του avant garde περιοδικού του «Inverview». Εικόνες με πραγματική λάμψη και κύρος. Επιστροφή στην Αθήνα. Το ετήσιο bazaar του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του ξενοδοχείου Theoxenia στην Κηφισιά. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Πρέσβειρα της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και όλα τα μέλη, τα οποία έκαναν όπως πάντα εξαιρετική δουλειά, βρέθηκαν εκεί. Τα δώρα από τα καλύτερα καταστήματα της Αθήνας ήταν πραγματικός πόλος έλξης για όλους αυτούς που έσπευσαν να αγοράσουν και να βοηθήσουν έτσι τους σημαντικούς σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ…

Από το Κολωνάκι στην Πειραιώς

Στην Πατριάρχου Ιωακείμ, έτσι όπως προχωράς στο πεζοδρόμιο, λίγο μετά το δημοφιλέστατο μανάβικο (στο εσωτερικό του, αρκετές γνωστές «φυσιογνωμίες» της πόλης αγοράζουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά), τον οίκο ρολογιών, το tres chic με τις χειροποίητες ξύλινες «επενδύσεις» κατάστημα οπτικών, νιώθεις ένα σύννεφο αρωματικής, μαύρης σοκολάτας και κρέμας λεμόνι να φθάνει στη μύτη σου. Η μυρωδιά έρχεται από το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο Ελληνικόν, το οποίο ήδη έχει ετοιμάσει τις χριστουγεννιάτικες γλυκές νοστιμιές. Μερικά μέτρα πιο πάνω, στην Πατριάρχου Ιωακείμ και το ατελιέ της Zeus & Dione των Μητσοτάκη – Κολοτούρα, οι κυρίες και δεσποινίδες δοκιμάζουν τα γυαλιά ηλίου της νέας σεζόν. Down town και συγκεκριμένα χαμηλά στην Πειραιώς και στον Ελληνικό Κόσμο αρκετοί παρακολούθησαν την παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ».