Οι εικόνες των μεγάλων αντιθέσεων στο Παρίσι. Εικόνες σκληρές αλλά και εντυπωσιακές, που έχουν κάτι από τη χαμένη πλέον λάμψη και αίγλη της γαλλικής πρωτεύουσας. Τα Κίτρινα Γιλέκα να διαδηλώνουν στους δρόμους. Διαδηλώσεις, έντονες διαμαρτυρίες, ταραχώδεις κινητοποιήσεις, βία, συμπλοκές με τους αστυνομικούς, τραυματισμοί και δύο θάνατοι αθώων πολιτών. Εικόνες σκληρές, που ίσως ποτέ δεν περίμενες «ν’ αντικρίσεις» στη γοητευτική Πόλη του Φωτός. Δίπλα στα συγκεκριμένα στιγμιότυπα που «στέλνουν» στο σαλόνι μας τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η μικροσκοπική Μπριζίτ Μακρόν ξεσηκώνει σάλο κακόβουλων σχολίων με το πανάκριβο υπέρκομψο παλτό της (κομμάτι της αγαπημένης της φίρμας Louis Vuitton), αξίας 3.600 ευρώ. Η κυρία Μακρόν τελικά επιλέγει ακριβότερα ρούχα και από αυτή ακόμα τη νεαρή, πάμπλουτη super star Ριάνα, η οποία την επισκέφθηκε πριν από λίγους μήνες στο Προεδρικό Μέγαρο. Ενα Μέγαρο το οποίο ανακαινίζεται με γοργούς ρυθμούς. Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για το «λαμπερό λίφτινγκ» του Μεγάρου των Ηλυσίων. Τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους, οι διαδηλώσεις, η βία. Η κάμερα «συλλαμβάνει» τη μεταφορά ενός υπέροχου χαλιού, αξίας 300.000 ευρώ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Πληροφορούμαι ότι οι σύζυγοι των μεγαλοεπιχειρηματιών, στενών φίλων του ζεύγους Μακρόν, εξακολουθούν να… επελαύνουν, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ, στη μεγάλη exclusive boutique του οίκου Louis Vuitton στο Champs Elysee.

«Βόλτες» των συμπατριωτών μας

Ελληνες φίλοι, οι οποίοι διαθέτουν διαμέρισμα στο Παρίσι, μου μετέφεραν ότι οι γάλλοι ισχυροί του χρήματος, όπως και πολλοί ξένοι μεγιστάνες του πλούτου, οι οποίοι παρά τις μεγάλες, βίαιες διαδηλώσεις παραμένουν στην πόλη, επισκέπτονται τις exclusive boutiques των Ηλυσίων Πεδίων, αλλά και αυτές της Avenue Montaigne και Faubourg St Honore.

Στην Αθήνα τα πράγματα μοιάζουν να κυλούν περισσότερο ήρεμα. Ισως είναι οι γιορτές που πλησιάζουν και αυτό το μικρό σύννεφο αισιοδοξίας το οποίο «κουβαλούν» μαζί τους. Στα σαλόνια της Μεγάλης Βρεταννίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη στήριξη του Σωματείου Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού, με σκοπό τη στήριξη του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και με αρκετές συζύγους οινουσσιωτών και καρδαμυλιτών εφοπλιστών να δίνουν το «παρών». Πραγματοποιήθηκε επίσης fashion show των οίκων Zuhair Murad και Elie Saab που επιμελήθηκε η Αλίς Δικαίου. Το ετήσιο πάντα επιτυχημένο bazaar της οργάνωσε και η Καλλιπάτειρα.

Ο «Καρυοθραύστης» είναι εδώ

Ο αγαπημένος μας «Καρυοθραύστης» είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής των γιορτών. Ο ήρωας των παιδικών ονείρων αλλά και αυτός που χαρίζει στο κοινό μερικές από τις ωραιότερες παραστάσεις μπαλέτου στα μεγάλα θέατρα του κόσμου. Ο λαμπερός «Nutcracker» με τις υπέροχες, χρυσοκέντητες στολές προκαλεί το ενδιαφέρον και των Ιαπώνων, αφού τα εισιτήρια για μια εντυπωσιακή παράσταση με πολλούς συντελεστές και σημαντικό κόστος ανεβαίνει σε εμβληματικό θεατρικό χώρο στο Τόκιο. Στην Αθήνα, ο κόσμος του «Καρυοθραύστη» ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στο Golden Hall. Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι μέσα σε ένα μαγικό θεματικό πάρκο. Το «Nutcracker Express», το μικρό τρενάκι, ταξιδεύει τα παιδιά στον χώρο του παραμυθιού. Θυμάμαι εξαιρετικές παραστάσεις του «Nutcracker» σε μεγάλες θεατρικές σκηνές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης…