Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτή θα προσληφθούν 45 πτυχιούχοι Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης για την κάλυψη θέσεων σε διάφορα υποκαταστήματα της χώρας. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα και να γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα.

Επιπλέον πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Οικονομικών ή Θετικών Επιστημών ή Νομικού Τμήματος Νομικών Σχολών ή ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΙΤΕ ή ΔΟΑΤΑΠ ή ΣΑΕΠ. Διευκρινίζεται ότι ο υποψήφιος, εφόσον δεν έχει στην κατοχή του το πτυχίο αλλά έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές του πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, δύναται να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής προσωπικού, επισυνάπτοντας στην αίτηση συμμετοχής του, αντί τίτλου, σχετική βεβαίωση του φορέα περί ολοκλήρωσης σπουδών.

Επίσης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Β2), ενώ οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 35 ετών και να είναι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου στον οποίο ανήκει το κατάστημα όπου επιθυμούν να προσληφθούν. Θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, η γνώση επιπλέον ξένων γλωσσών και προηγούμενη προϋπηρεσία στην Εθνική Τράπεζα ή σε άλλες τράπεζες.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στη διεύθυνση www.nbg.gr έως και τις 28 Νοεμβρίου. Ο υποψήφιος θα λαμβάνει ηλεκτρονικό μήνυμα για την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησής του στην τράπεζα, με επισυναπτόμενο αντίγραφο της αίτησης. Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνουν δεκτές. Θα τοποθετηθούν σε θέσεις των Καταστημάτων για τις οποίες διαγωνίσθηκαν και θα υπηρετήσουν εκεί για τουλάχιστον επτά έτη.