O διάσημος έλληνας interior designer Αλεξ Παπαχρηστίδης κατοικεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Ο Παπαχρηστίδης συνήθιζε καθημερινά σχεδόν να κάνει τις βόλτες του στο εμβληματικό πολυκατάστημα Bergdorf Goodman. Ο δημοφιλής στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας του Big Apple συμπατριώτης μας μερικές ημέρες πριν από την τελευταία του επίσκεψη στο Bergdorf Goodman είχε χάσει τον πολυαγαπημένο του σκύλο ράτσας Bichon frise. Ο Αλεξ βρισκόταν σε κατάσταση μελαγχολίας. Οι εντυπωσιακοί, λαμπεροί χώροι του πολυκαταστήματος στη Fifth Avenue, ο κόσμος που κυκλοφορούσε με «ευπρεπείς ενδυμασίες», όπως τις χαρακτήριζε ο ίδιος (αντίθετα με το απέναντι Saks Fifth Avenue, όπου οι πελάτες ανήκουν σε λίγο πιο λαϊκά στρώματα), η συνάντηση με φίλους στο café με τα πορσελάνινα σερβίτσια και το σήμα B-G επάνω σε αυτά τον έκαναν να ξεχνιέται.

Ο Παπαχρηστίδης συναντήθηκε εκεί με τον Cece Kieselstein-Cord, ιδιοκτήτη ενός πανέμορφου σκύλου ράτσας Yorkie, τον οποίο αποκαλούσε Tiger. Ο Παπαχρηστίδης έγινε σύντομα μέλος μιας λέσχης, μάλλον εκκεντρικών εκατομμυριούχων, που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στα χαριτωμένα σκυλάκια. Μέλη του club στη Νέα Υόρκη είναι πλέον επιφανείς προσωπικότητες της ελληνικής παροικίας. Τα περισσότερο εντυπωσιακά στην εμφάνιση μάλιστα… κοσμούν με τα πορτρέτα τους διάφορες γωνιές του exclusive club. Σήμερα ο νέος σκύλος του Παπαχρηστίδη τρώει μόνο οργανική γαλοπούλα και συγκεκριμένο είδος φιλέτου. Ολα αυτά σερβίρονται σε βαρύτιμα ασημένια και κρυστάλλινα μπολ από ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν στο προσωπικό του διαμερίσματός του στο Upper East Side. Ενώ οι σκύλοι Pug του διάσημου σχεδιαστή Valentino έχουν σοφέρ και πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ «Ο τελευταίος αυτοκράτορας».

To βιβλίο και η Γρηγοριάδη-Ντιμά

Ενα μεγάλο βιβλίο με ιστορίες γύρω από σκυλιά τα οποία έζησαν μια πραγματικά μυθική ζωή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στους χρηματοδότες και γνωστός έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος κατοικεί στη Madison Avenue. Πολύ κοντά δηλαδή στην πολυτελή boutique Hermes, η οποία φέρει την υπογραφή της Ρένας Γρηγοριάδη-Ντιμά. Θυμάμαι ότι η σύζυγος του Ζαν-Λουί Ντιμά (έφυγαν και οι δύο πριν από μερικά χρόνια από τη ζωή, χτυπημένοι από την επάρατη νόσο) δεν επιθυμούσε να «βγαίνει προς τα έξω» η πληροφορία ότι η ίδια σχεδίασε τη συγκεκριμένη boutique. Η Γρηγοριάδη-Ντιμά υπήρξε μια πολύ χαμηλών τόνων γυναίκα, η οποία λίγο πριν από το τέλος της ζωής της ζήτησε από τους οικείους της να θαφτεί στην αγαπημένη της Αίγινα. Εκεί όπου η οικογένεια Ντιμά είχε χτίσει ένα πολύ όμορφο σπίτι…

Παραστάσεις και κινεζική κουλτούρα

Με γοήτευε πάντα η φωτογραφία του Cavalier King Charles Spaniel καθισμένου σε μια αυτοκρατορική, ολόχρυση πολυθρόνα. Κάπως έτσι «εμπνεύστηκε» το concept του νέου βιβλίου η μεγάλη φιλάνθρωπος Βαλερί Ντίκερ. Η πόλη της Αθήνας ζει στους δικούς της ρυθμούς. Μια πόλη υποφωτισμένη (τα κίτρινα φώτα στις κολόνες της Πλατείας Συντάγματος θυμίζουν σκηνικά από την ταινία «Τζακ ο Αντεροβγάλτης»), βρώμικη, με μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Οι άνθρωποι όμως συνεχίζουν να βγαίνουν τα βράδια. Ισως λιγότερο από πριν, αλλά κυκλοφορούν. Πάρα πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο θέατρο ΗΒΗ στου Ψυρή για να παρακολουθήσει την πολυαναμενόμενη παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο», σε σκηνοθεσία και διασκευή του Λάκη Λαζόπουλου. Η επιτυχημένη κωμωδία επέστρεψε 56 χρόνια μετά, με την αυθεντική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και πρωταγωνιστές τους Ορέστη Τζιόβα και Κατερίνα Γερονικολού. Στη Γλυφάδα διοργανώθηκε από την πολυπράγμονα τομεάρχη Πολιτισμού του δήμου Βάνα Μπάρμπα fashion show, με την υπογραφή του Πάνου Ζήνα, με σκοπό την ενίσχυση του ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Μεταξά. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος οι προσκεκλημένοι… ήρθαν πιο κοντά με την κινεζική κουλτούρα και με επιχειρηματίες οι οποίοι «πέταξαν» στην Αθήνα από τη χώρα του μεταξιού.