Μα τι σύνολο ήταν αυτό που φορούσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι; Ενα από τα ωραιότερα και πλέον εντυπωσιακά που έχει ποτέ επιλέξει η ισχυρή κυρία του ΔΝΤ. Το χρώμα, εκτυφλωτικό, ερχόταν σε αντίθεση με τα γκρίζα, κοντοκουρεμένα μαλλιά και το ηλιοκαμένο δέρμα. Το μοβ είναι εξαιρετικά δύσκολο χρώμα, ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με κυρίες μιας κάποιας ηλικίας. Η Κριστίν με τη γαλλική φινέτσα και το απαράμιλλο στυλ, που την έχει τοποθετήσει στην κορυφαία θέση με τoυς πλέον κομψούς ανθρώπους στον πλανήτη, απογείωσε το δύσκολο αυτό χρώμα. Σακάκι άψογα ραμμένο, πουκάμισο από ολομέταξο σατέν και μαύρο δερμάτινο παντελόνι, το οποίο είναι το big hit της φθινοπωρινής χειμερινής μόδας. Μοναδική επιλογή τα μακριά σκουλαρίκια, τα οποία τράβηξαν όλα τα φλας.

Η εμφάνιση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Μουσείο Orsay, από τα δημοφιλέστερα, με τεράστια επισκεψιμότητα στην Πόλη του Φωτός, στο πλευρό του συντρόφου της Σαβιέ (μεγαλοεργολάβου με καταγωγή από τη Μασσαλία, λάτρη του St Tropez και του Cap Ferrat), έκανε τα outfits των Πρώτων Κυριών να μοιάζουν λιγότερο λαμπερά. Υπάρχουν «στυλιστικές στιγμές» που η επιλογή ενός εκρηκτικού χρώματος μπορεί να θέσει στο «περιθώριο», ακόμα και το φόρεμα με το ασορτί παλτό της ωραίας, καλλίγραμμης Μελάνια Τραμπ. Το γκρι φουστάνι με τον φιόγκο της Μελάνια που «σκέπαζε» μακρύ παλτό, το μπορντό βελούδινο με το βαθύ ντεκολτέ της Μπέττυς Μπαζιάνα, το Louis Vuitton με τα ογκώδη κουμπιά της Μπριζίτ Μακρόν, το κατακόκκινο φόρεμα της Μόνικα Μπαμπίσοβα (σύζυγος του πρωθυπουργού της Τσεχίας) και η tres chic στυλιστική επιλογή (τα ρούχα φέρουν πάντα τις υπογραφές Akris, Ackerman και Armani) της Σαρλίν του Μονακό απασχόλησαν τον διεθνή Τύπο.

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι είχαν σίγουρα αστραφτερές, πικάντικες λεπτομέρειες. Προτείνω στις κυρίες και δεσποινίδες να επιλέξουν τον χειμώνα, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, το ανδρόγυνο look. Ακριβώς όπως έκανε η Μελάνια Τραμπ με tuxedo και λευκό ολομέταξο πουκάμισο.

Οι μικροί μας φίλοι, το Μουσείο, το Εθνικό

Στην Αθήνα, η Κατρίνα Τσάνταλη παρουσίασε το βιβλίο «Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά» (στο Public Café στην Πλατεία Συντάγματος). Μια τρυφερή, χαρούμενη νότα στο γκρίζο του χειμώνα. Το βιβλίο μέσα από μια ξεχωριστή ιστορία στοχεύει στην ουσιαστική διαφοροποίηση των παιδιών πάνω στη διαφορετικότητα και ισότητα των ανθρώπων.

Παραμένουμε στο Κέντρο και στη φιλόξενη Στοά του City Link. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο «συνεργάστηκαν» για μια μοναδική «αέρια έκθεση». Οι παραστάσεις της νέας περιόδου επικοινωνούν με τους θεατές της μέσα από εικαστικά έργα μεγάλων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Αμέσως μετά την έκθεση όλοι συγκεντρώθηκαν στα Salon de Bricolage.

Ο Ταντάο Αντο, οι πρίγκιπες, το Ιδρυμα Μποδοσάκη

Πολλές από τις διεθνείς προσωπικότητες που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, ανάμεσά τους αρκετοί Ελληνες, επισκέφθηκαν στο Centre Pompidou την έκθεση του διάσημου ιάπωνα αρχιτέκτονα Ταντάο Αντο. Με τη «σφραγίδα» της εντυπωσιακής συλλογής της οικογένειας μεγαλοεπιχειρηματιών Πινό. Ο παγκόσμιας ακτινοβολίας αρχιτέκτονας έχει δημιουργήσει, ως γνωστόν, για την ισχυρή οικογένεια της Γαλλίας το περίφημο Palazzo Graci στη Βενετία. Εκεί όπου φιλοξενούνται μυθικής αξίας έργα τέχνης.

Μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη. O πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη, σε συνεργασία με το Lifeline New York και το Ιδρυμα Μποδοσάκη, διοργάνωσαν φιλανθρωπικό δείπνο στο εστιατόριο Merakia για τα θύματα των πυρκαγιών στο Μάτι Αττικής.